Най-високопроизводителните комбайни Massey Ferguson Ideal жънат успехи и у нас

Не пропускайте иновативните технологии в действие на полеви демонстрации в рамките на кампанията Varex Field Days

Най-високопроизводителните комбайни Massey Ferguson Ideal жънат успехи и у нас

Динамичната икономическа обстановка не успя да изненада фирма Варекс, която представи на изложението БАТА Агро 2022 пълната гама от машини, нужни на един български земеделец в неговото стопанство. 

 

Най-голямото предизвикателство при подготовката за тазгодишното им участие бяха доставките, затова и много от показаните през месец май машини отпътуваха от Стара Загора директно при техните горди собственици. 

 

"И тази година Варекс е много подготвен за изненади на българските фермери. Имаме няколко акцента. След старта на проекта Massey Ferguson Ideal през 2019 г., като основен акцент на това изложение имаме два комбайна Massey Ferguson Ideal. Единият е 9Т с рекордните 650 конски сили на двигателя, с най-дългия двоен ротор на пазара. Втората машина е Massey Ferguson Ideal 8, отново с двоен ротор", обясни Филип Лазаров, търговски директор на Варекс ООД.

 

 

И двата експоната бяха продадени в рамките на сезона, така че ще ги гледаме в българските полета с огромно удоволствие, защото са най-високопроизводителните на световния пазар в момента. 

 

"Вторият акцент, който също не е за пренебрегване, е самоходната пръскачка Grim. Серията стана популярна преди 2-3 години. Тази година сме решили много сериозно да застъпим самоходните пръскачки поради факта, че Варекс беше пионер във въвеждането на този тип технологии през периода 2008-2010 г., когато пръсканията се променяха от въздух към самоходна технология", припомни експертът. 

 

 

В рамките на гамата Massey Ferguson Варекс не пропусна да изложи на БАТА Агро и своето бижу в най-продаваните сегменти – тракторите от сериите 7S и 6S.

 

"7S 165 е заместител на 7716 със 165 конски сили номинална мощност. Най-универсалният модел на пазара в момента в страната. И 6S със 155 конски сили. Разликата е, че 7S e 6-цилиндров двигател, а 6S – 4-цилидров. Те са в сегмента от 150-160 коня, които са най-търсените. Тези машини ще бъдат показани в рамките на предстоящата кампания Varex Field Days от полеви демонстрации през месец юли. Те допълват гамата в диапазона от 90 до 400 конски сили. Тук в рамките на изложението имаме експонати на трактора на 2021 г. – 8S, с мощност 265 коня", посочи Лазаров. 

 

 

Погледите на фермерите приковава и трактор 5S, който компанията представи на българския пазар през месец февруари тази година в базата им в Русе. Моделът е с мощност от 125 коня и се очертава да бъде бестселър сред малките и средните земеделски производители в страната.

 

"По линия на инвентарите имаме две новости. Първо, представяме пълната гама машини от сериите Claydon с хибридната сеялка Hybrid Drill Т6 – прикачна, с 6-метров захват. В този сегмент имаме и машина Great Plains – Spartan 607. Разликата е, че Claydon работи с чизелова технология, а Great Plains – с дискова технология. И двете машини са за директна сеитба. Уникалното при Claydon е сдвоен култиватор TerraStar с работна ширина 6,3 м. по 2 посредством теглич Samson, който е уникален за Европа, който дава възможност тази машина да бъде с работна ширина от над 12 м", заявиха с гордост от Варекс.

 

 

Компанията се похвали и с още един нов бранд в портфолиото си –  английския производител Spearhead. Той е представен от модел Stubble Master 500 с работна ширина 5 м. за растителни остатъци на различни култури, най-вече пролетници.

 

"При конвенционалните комбайни предлагаме обичайните 5-6 сламотръсни машини в диапазона от 275 до 360 конски сили от сериите Activa и Beta. Beta е с верижни ходови части за по-добра проходимост. От гамата на Nardi имаме редови адаптери за слънчоглед и царевица. Представяме също един нов продукт от турската компания Kirbiyiklar за безредов апатер – тук с експонат, който е 6 м. за безредова жътва на слънчоглед, както и балопреса за големи правоъгълни бали – една машина, която е утвърдена в България и доста популярна", категоричен е търговският директор на компанията.

 

 

За да видите всички тези технологии в действие, не пропускайте полевите демонстрации по време на жътвата през месец юли в рамките на кампанията Varex Field Days. Фирмата подема тази инициатива още през 2013 г. с идеята да популяризира марките, с които улеснява работата на българския фермер.

 

Допълнителна информация за всички машини от портфолиото на Варекс ООД може да получите на телефон *7007 или в интернет на адрес: www.varex.bg.