New Holland представи новите си серии трактори от високия клас

New Holland представи новите си серии трактори от високия клас

 

New Holland се превърна в първия производител на трактори, който възнамерява да покрие най-високите  стандарти за вредни емисии -Tier 4 Final, задължителни от 2014г. за страните от ЕС.

 

Във време, в което производителите се колебаят какви действия да предприемат, за да изпълнят изискванията по следващия етап Tier 3b за 2011г., New Holland  обявиха, че използването на селективната каталитична редукция ( SCR ) в комбинация с технологията на рециркулация на отработените газове, са достатъчно условие, за да осъществят и последните цели, формулирани в Tier 4 Final.

 

От New Holland смятат, че всяка промяна в технологията на работа на двигателя трябва да върви ръка за ръка с подобряване ефективността на работата за фермерите. И ако каталитичната редукция подобрява екологичността и мощността на машината, за да се улеснят фермерите в използването на AdBlue - водния разтвор на урея, необходим за осъществяването на технологията SCR, New Holland добавя 10 литров IBC резервоар и помпа към всеки закупен трактор, който е оборудван с SCR технологията.

 

Серия Т7 на New Holland е актуализирана и разширена версия на досегашната серия Т7000. Деветте модела са с номинална мощност от 125  до 230 к.с. и максимална от 171 к.с. до 269 к.с. Двигателят е 6.7 литров, разработен от Fiat и техните Powertrain технологии, по същия начин както и при цялата нова гама трактори CASE IH. Въпреки че New Holland преименува тракторите си съвсем скоро, с тази новост се стреми да се постигне улеснение за потребителя - името на модела се съставя от Т7, последвано от точка, след която трите цифри дават информация на потребителя за мощността на съответния трактор.

 

Вероятно за най-радикални промени може да говорим при серията Т8. От New Holland признават, че съществуващите Т8000 не заеха същата пазарна ниша, която зае серия 70 от 90-те години, макар и това да е била маркетинговата цел на компанията. Оттам се надяват да поправят това с новата серия модели от Т8. New Holland Т8 са оборудвани с 9 литрови двигател, с максимална мощност от 273 к.с. до 389 к.с.

 

Другата нова серия Т9 на New Holland, оборудвана също с SCR технология и мощност в диапазон от 354 к. с. до 608 к.с., също официално излиза на пазара, след като скоро получи пълно типове одобрение за цяла Европа.

 

 

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на "Трактор.БГ" е задължително!