New Holland представя обновения дизайн на тракторите от серия T 8

New Holland представя обновения дизайн на тракторите от серия T 8

 

New Holland представя обновения дизайн на тракторите от серия T 8. Не е тайна, че популярната серия T8000 не успя да грабне сърцата на повечето фермери, така както емблематичната по-стара серия 70, преди години. С последния редизайн на тракторите New Holland T 8 конструкторите са решили да впечатлят освен с технически характеристики, но и с внушителен и впечатляващ дизайн.

 

Досега при серията T8000, фермерите оценяваха всички достойнства на трансмисията и двигателя, но признаваха за един съществен проблем: за своите конски сили, тракторите от серията T8000 се оказват с прекалено къса база. Причината за това досега бе новата система за завиване Supersteer на New Holland. Впрочем, този проблем се забелязваше и при аналогичният "събрат" на този трактор - CASE IH Magnum.

 

При новата серия T 8 проблемът с късата база е изчистен. Тракторът прави впечатление с издължената си и масивна предница. Под капака на двигателя се крият модификации с мощност от 298 до 389 к.с. Дължината при новата серия започва от 3450 мм., като същевременно радиусът на завиване е изключително малък - под 5 метра, което е сравнимо с радиуса на завиване с трактор от клас с мощност около 150 к.с.

 

Изцяло обновен е предния мост , както и охлаждащата система на тракторите от новата серия T 8. На практика всичко от кабината напред е ново - двигател, охлаждане, преден мост, кормилна уредба и управление, дизайн.

 

Новата серия New Holland T 8 са оборудвани с 8.7 литров Fiat Power Train Cursor 9 SCR двигател, също както при новите серии CASE IH. Дизеловите технологии на европйеския лидер в производството на двигатели за влакове, са предпочетени заради новите решения, покриващи екологичните норми за вредни емисии.

 

Моделите от новата 8-а серия са с трансмисия Full Powershift, която осигурява скорост 50км./ч. при гуми 19F/4R като стандарт, а също и 23F/6R - 40км./ч. при вариантът с крийпър.

 

Капацитетът на хидравличната помпа е цели 163 литра в минута. Задната навесна система е с капацитет 10 230 кг., а предната - 5000 кг.  Масата на трактора е 11 315 кг. Друга новост при новата серия трактори New Holland е , че сервизният интервал е увеличен от 300 на 600 моточаса.

 

© 2011 tractor.bg