New Holland въведе нова система с централно задвижване за най-големите хедери за жътва

New Holland въведе нова система с централно задвижване за най-големите хедери за жътва

New Holland въведе нова система с централно задвижване за най-големите хедери за жътва.

 

При повечето произвеждани комбайни, задвижването на режещите ножове на хедера се осъществява посредством задвижващи механизми, поставени в двата края на хедера.

 

Това води до нуждата от допълнително синхронизиране за да се намалят вибрациите на ножовете. Освен това хедера става по-широк от двете страни, тъй като там са разположени задвижващите механизми. Това пък от своя страна може да доведе до загуби на зърно по време на жътвата, когато полегналите в краищата , но неожънати класове се изправят.

 

Ето защо New Holland създават изцяло иновативната SynchroKnifeTM система с централно задвижване на ножовете на хедера, която осигурява по-стабилна, с намалени вибрации работа на ножовете и по-плавно поемане на житните класове от хедера.

 

Преди всичко обаче, така разположена системата за задвижване ножовете на хедера позволява използването на още по-широки хедери за жътва. Може да се използва при новите серии комбайни New Holland CR и New Holland CX 8000.

 

Изцяло революционната SynchroKnifeTM система за задвижване на хедера позволява по-добро разпредение на тежестта и по-ефективна жътва при различна височина на откоса.


Освен това, така добре стабилизираните хедери позволяват допълнително и използването на системата Auto FloatTM II, за автоматично регулиране височината на работа на жътвения хедер.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА :

New Holland - Agritehnika 2011

© 2011 текст, видео и снимки : Tractor.BG