NextSwath е нова крачка в автоматизацията на земеделските машини (ВИДЕО)

NextSwath е нова крачка в автоматизацията на земеделските машини (ВИДЕО)
Форум за технологии в прецизното земеделие – така изглеждаше щанда на НИК по време на изложението БATA АГРО Есен 2015. Компанията не само представи новите решения в областта на прецизното земеделие, но и използва събитието за дискусии и обсъждания на все по-нарастващото внедряване на модерни технологии в земеделието.
 
Пред Фермер.БГ управителят на НИК Иво Куманов посочи: „БАТА Агро е важно изложение за нас. Именно по тази причина сме със сравнително голям екип от над 30 души представители на компанията на това изложение. Не е случайно, защото за нас е важно екипът от експерти, които имаме, да поддържат постоянен контакт с клиентите. Настоящото изложение е важно ревю и нека да го наречем годишна среща с клиенти, от която чуваме тяхната обратна връзка“.

 
Продуктите и услугите, предлагани от НИК са насочени към конкретни ползи за земеделците. По време на БАТА те успяха да се срещнат с експерти от различни области, които да ги насочат как най-ефективно да решат проблемите в стопанствата си или как да оптимизират работния процес, посредством новите технологии.
 
„Една от новостите, които представяме на тазгодишното изложение и смятам, че много скоро ще се превърне в хит, това е NextSwath – технология на Trimble, която работи съвместно с новият дисплей TMX. Тази технология дава една независимост от уменията на механизатора, без значение от това, кой стои зад волана на машината, тя обръща накрая на полето винаги по най-перфектния начин, който предварително е проектиран и избран от мениджъра. За нас тази технология е следваща крачка в процеса на автоматизация на земеделските машини“, обясни управителят на НИК Иво Куманов.
 
Дъщерната компания на НИК – НИК Агро Сървис представи нов пакет услуги с името Агробаланс. Той включва в себе си освен така познатото почвено картиране с анализ в собствената лаборатория на компанията, изготвяне на планове за балансирано торене, съобразно с целите на клиента и заложените добиви, които той очаква и би искал да получи, както и последващо проследяване чрез растителни и почвени анализи на развитието на културата.
 
Повече информация за новите предложения от НИК – Trimble NextSwath и услугата Агробаланс, може да получите в интернет на адрес: www.nik.bg или на телефон 02/9744333.
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!