НИК Агро сървис обещава да предлага качествени услуги и продукти за почвено картиране

НИК Агро сървис обещава да предлага качествени услуги и продукти за почвено картиране

 

Днес официално стартира дейността на НИК Агро Сървис ООД, компанията за почвено картиране, която ще се ангажира с доставка и продажба на продукти и услуги в сферата на почвения анализ и картиране. Фирмата е дъщерна компания на НИК ООД, един от водещите вносители в сферата на продуктите за прецизно земеделие с марката Trimble.

 

Дружеството е базирано в гр. София, в която се помещава административния отдел и вътрешно фирмената лаборатория.  На официалното откриване присъстваха  журналисти, партньори и клиенти на НИК ООД.

 

На събитието бяха представени основните продукти и услуги, които компанията предлага, а именно GPS картиране, пробовземане и почвен анализ, чрез които земеделските производители могат да оценят как могат да хранят своите култури по-правилно и оптимално. За по-малки фермери и такива, които не се нуждаят от професионална консултация, компанията ще предлага мобилните лаборатории и комплекти за анализ на почва и растителна маса на американския производител LaMotte.

 

От екипа на НИКАгро Сървис отбелязаха, че предлаганите продукти и услуги не са революционни, а възраждат  една ценна дългогодишна практика в България, чието важно значение в последните години е подценявано и оставяно на заден план. Тази стъпка възвръща един инструмент за вземане на решения за целесъобразно хранене на земеделските култури. Така, добавяйки и нововъведенията в софтуерните и GPS продукти, се постига резултат, който е конкурентен на западноевропейските практики в областта на почвеното картиране.

„Днес беше представена цялата процедура по извършване на нашата услуга по почвено картиране, като се започне от полевата работа до лабораторните процедури по пробоподготовка и анализ, докато се стигне до създаването на почвената карта", - сподели Димитър Тинов, координатор на дейността в НИК Агро Сървис ООД. „Идеята ни е нашата дейност да бъде максимално прозрачна и ясна за нашите клиенти, тъй като голяма част от тях поради една или друга причина имат предразсъдъци към почвените анализи, извършвани в България. За да се разграничим от тази практика ние държим нашите врати отворени, като пример за това използваме online система за следене на полевите машини, която дори показва от кои части на полето са взети почвените проби. Така клиентите ни могат да бъдат спокойни, че заданието им се изпълнява качествено и в срок. " сподели г-н Тинов.

 

"Щастливи сме от добавянето на още един от основните елементи към така наречения кръг на прецизно земеделие, а именно почвеното картиране " заяви Иво Куманов. „И точно, както НИК е компанията пионер в областта на GPS позиционирането и управлението на машини, така и сега се радваме, че сме отново първите, които изграждат цялостно решение в областта на почвеното картиране", добави управителят на НИК ООД. .

 

Услугите на компанията се предлагат и през търговската мрежа на НИК ООД.     

 

За повече информация:  www.nik-agroservice.com