НИК и Kverneland заедно за ефективно земеделие

НИК и Kverneland заедно за ефективно земеделие
Компанията за прецизно земеделие НИК става ексклузивен представител на продуктовите линии Kverneland на норвежката компания Kverneland Group, след години развитие на българския пазар и принос за усъвършенстване на селскостопанския сектор. Сътрудничеството не само разширява портфолиото, а се очаква да допринесе за цялостно развитието на земеделието в страната ни.
 
Това ще се случи благодарение на автоматизацията и високотехнологичните земеделски дейности, които ще бъдат задвижвани от синергията между продуктите на Kverneland и опита, който НИК имат на българския пазар.
 
„Един от най-големите проблеми, които очертават нашите клиенти е липсата на квалифицирани кадри. Нашето мнение е, че този проблем може да бъде решен чрез автоматизации и технологии, които от една страна да намалят нуждата от хора, а от друга страна да направят земеделието по-атрактивен бизнес и по-атрактивно занятие за младите хора“, каза управителят на НИК – Иво Куманов.
 
 
Именно партньорството с Kverneland ще допринесе и за решаване на този и на други проблеми като  нуждата от производство на повече и по-качествена храна и с по-малко ресурси и повишаването на разходите за земеделците. Така двете компании заедно допринасят за ефективно и устойчиво земеделие.
 
Чрез продуктовото портфолио на Kverneland, който е лидер в иновациите и внедряването на нови технологии, НИК ще спомогне за модернизиране на инвентарите и ще въведе интелигентни решения и автоматизация на различни земеделски процеси. 
 
„Това е много щастлив ден в историята на Kverneland. Много е важно компании като нашата да могат да разчитат на добър партньор на местно ниво. Ние сме големи късметлии, че намерихме именно такъв партньор в лицето на НИК. Така, заедно ще имаме възможност да използваме своята обща компетентност, за да можем заедно да работим и да помагаме на земеделците в тяхната работа“, каза от своя страна Арилд Гйерде, вицепрезидент „Продажби и маркетинга“ в Kverneland. 
 
 
Започвайки от плугове, които се управляват чрез ISOBUS протокол, торачки, пръскачки и сеялки, двете компании ще обединят усилия във възможността всяка една операция да се управлява директно от терминала (компютъра) в кабината на трактора. По този начин физическият труд, който механизаторите ежедневно полагат, ще бъде сведен до минимум. 
 
Норвежката стомана на Kverneland се слави като една от най-добрите в света, и е една от основните причини за дългогодишната история и силни позиции, които компанията има. Земеделските производители по целия свят са изпитали тази стомана, която е уникална по отношение както на здравина, така и на износоустойчивост. Това се постига чрез специална топлинна обработка, която дава на стоманата уникална комбинация от твърдост на горния слой и гъвкавост, които са от изключителна важност при за изработването на компоненти и части.
 
НИК вече 16 години внедряват у нас технологии за прецизно земеделие, като по този начин помага на земеделците да оптимизират процесите в техните стопанства. Компанията разполага с богат опит в промяната на практики в земеделието като измерването и декларирането на площи за директни субсидии, управление на машините и  сателитно наблюдение на посевите. 
 
С това партньорство компанията има за цел да осигури допълнителни ползи за българския селскостопански сектор, като представя разширено предлагане на интелигентни и ефикасни земеделски системи и решения.
 
 
В тази връзка от НИК стартират кампания, в която опитни земеделски производители ще споделят своите знания със своите колеги, но и с млади хора, които биха могли да се припознаят в тях и да вземат решението да се захванат със земеделие. 
 
Новите технологии допринасят за по-голяма ефективност в стопанствата и привличат младите хора, от които нашите клиенти имат нужда. На нашият сайт ще има възможност всеки да зададе персонално своите въпроси към посланиците на НИК. Така те ще могат да дадат отговори на въпроса какво представлява днес модерното земеделие, как технологиите помагат и защо не трябва да се страхуваме от тях“, обясни Иво Куманов. 
Добави коментар