НИК представи новостите в земеделската техника на БАТА АГРО Есен 2016 (ВИДЕО)

НИК представи новостите в земеделската техника на БАТА АГРО Есен 2016 (ВИДЕО)
Традиционно на изложението БАТА АГРО фирма НИК представя новостите в земеделската техника и акцентира върху иновациите при пръскачките на френския производител Berthoud и поливните системи на  глобалния лидер Valley. 
 
 
Новият модел самоходна пръскачка Berthoud Raptor излиза на пазара точно 120 години след производството на първата пръскачка на марката. Пред екип на Трактор.БГ, Себастиен Трембле, Генерлен директор на Berthoud, сподели какви са новостите при модела Raptor 2016.
 
“Това е моят първи път в България и на селскостопанското изложение БАТА Агро. За нас като производител бе изключително важно да присъстваме, т.к. имаме възможност за първи път да представим новия модел самоходна пръскачка Berthoud Raptor. Тази машина има изцяло нова визия, оборудвана е с нов двигател, който отговаря на последните изисквания TIER IV Final. Новата визия върви заедно и с нова хидравлика и подсилено предно шаси, което прави машина още по-стабилна и дава възможност да се увеличи работният й капацитет. 
 
Всички тези подобрения прават новата пръскачка изключително производителна и дават възможност за по-нисък разход на гориво, а това от своя страна спестява пари на фермерите. 
 
 
Новата самоходна пръскачка Berthoud Raptor дава възможност за индивидуална хидравлична настройка на просвета в диапазона от 1,25м до 1,80м. Това е изключително важно и покрива различните нужди на земеделските производители спрямо сезонните култури, които отглеждат.
 
Заедно с представянето на новостите при машините, генералният директор на Berthoud анонсира структорната промяна, която настъпи в средата на годината, а именно придобиването на американската компания Apache.
 
“Ние сме тук днес, за да анонсираме новото ни партньорство с американското дружество Equipment Technologies, което бе придобито от концерна Exel Industries, част от групата на Berthoud в началото на 2016. Това партньорство ни дава възможност да продаваме пръскачки с хидростатични трансмисии в Канада и САЩ чрез дилърската мрежа на Apache. НИК, като наш основен дистрибутор в България,  ще има възможност да предлага цялата гама пръскачки с механични скоротни кутии на марката Apache.”
 
Себастиен Трембле сподели пред екип на Трактор.БГ своето задоволство от работата с екипа на фирма НИК.
 
“Партньорството ни с НИК е доста успешно през последните години. И това се дължи на добре обучените специалисти на НИК и перфектните сервизни условия, които те предлагат на клиентите. Благодарение на доброто си партньорство с фирма НИК, Berthoud e вече не само водеща компания във Франция, но и в Източна Европа. Показваме всеки ден, че 120 години опит в конструирането на пръскачки е достатъчно доказателство за отдадеността на екипа и качеството на произвежданите машини. “
 
 
Заедно с новостите при пръскачките на щанда бе представена сглобена конструкция пивотна система на американска компания Valley, която притежава над 50% пазарен дял в световен мащаб . Иво Куманов, управител на НИК обясни:
 
“Поливането е не само много важно, но то е и много трудно  за изпълняване и не е лесно да се постигне ефикасност с него. Именно заради това фокусът не е само върху хардуера и качествената стомана за изработка, а и върху технологиите, които се използват, за да предоставяме на растенията в точното време и най-вече в точното количество вода. Именно за това тази година, точно преди дългоочаквания прием по Мярка 4.1, която ще финансира поливни съоръжение, ние представяме технологии, с които да се управлява внасянето на вода в полето и  също така да се подготви полето за това.”
 
Вече има доволни първи клиенти на фирма НИК, който ползват пивотните системи Valley и те споделят, че първоначалните изисквания са доста и полето трябва да бъде подготвено за това. То трябва да се подравни, за да не се получават заблатени места, прецизно да се дозира количество вода в дадена фаза на растеж на растението и още много други. Затова те са се доверили на опита и професионализма на НИК, за да постигнат максимални резултати от инвестиция в напояване. 
 
 
“Нещо, което показваме за първи път на изложението, е как на практика се оперира с напълно функциониращ пивот, т.к. тук сме предоставили и захранване – не напояваме по обективни причини, но нашите клиенти на щанда могат да видят функциониращ пивот, който се управлява от смартфон.”
 
Едно от съществените предимства на Valley е в производството на здрави и добре проектирани пивоти,  както и в дизайна на тези машини за конкретните полета и култури, които ще бъдат отглеждани. Те са проектирани, да издърържат и служат дълго време. 
 
“За последните четири години, като представител на Valley за България, ние натрупахме сериозен опит в изграждането и проектирането на поливни съоръжения. Така например наскоро в Централна България изградихме най-голямото поливно съоръжение, правено до момента в страната и редовно обменяме информация с нашите колеги в Румъния, където в момента има над 850 пивота само на Valley. Така че знанията и ноу-хау, които стоят във Valley и в НИК са на разположение на всички наши настоящи и бъдещи клиенти.”
 
Допълнителна информация за продуктите на НИК можете да получите на телефон 02/9744 333, както и в интернет: www.nik.bg

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!