Ником-М проведе полеви презентации на почвообработваща техника Papadpopoulos

Ником-М проведе полеви презентации на почвообработваща техника Papadpopoulos

Великотърновската фирма Ником-М проведе полеви презентации на почвообработваща техника Papadpopoulos.


В полевите презентации край Славяново,Плевенско и Исперих участие взеха и представители на завода производител - Пападопулос, които подпомагат Ником-М в налагането на качествената гръцка марка земеделски машини у нас.

На първата презентация край Плевен се събраха над 100 фермера, които се убедиха в качествената работа на почвообработващата техника Пападопулос.


Полевите тестове стартираха с новия модел X -образна дискова брана Пападопулос DFXS 48, Работната ширина на демонстрационната брана бе 6, 20 м.


Представена бе и Супер тежък тип V-образна прикачна брана с усилено шаси и греда 30 / 30 см. Работната ширина на демонстрационния модел бе 5,50м и се агрегатира към трактор с мощност 220 к.с. Модела е оборудван с хидравлично управление при работа и транспорт.

 

Силно впечатление на фермерите с добрата си работа направи и новата дискова брана Papadopulos „DISCOPLUS R 600" с хидравлично сгъване, която бе с работна ширина 6 метра.
Модела позволява широк избор на регулировка на работна дълбочина. Тук отново са използвани лагери с висока здравина и издръжливост -TIMKEN.


Ником-М представи и няколко модела продълбочители Papadopulos.
Продълбочителя тежък тип - RB 7 , който е с работна ширина 3 метра, продълбочава до 55 см. с изключително добро качество на почвообработката. Агрегатира се към трактори с мощност 140-180к.с. Към него е включен и двойно хидравличен шипов валяк за по-добро разбиване на буците

В полевите презентации край Плевен и Исперих бяха показани и супер тежките продълбочители Papadopulos, които имат капацитет на работната дълбочина до 65 см. Агрегатирането е от 180 до 240 к.с. при 3 -метровия модел RY 7, а за модела RY 9 , който има работна ширина 4 метра и дисков валяк е нужен трактор с мощност 300 - 330 к.с.

 

 

Пред насъбралите се зърнопроизводители бе представен и култиватор тип - компактор Пападопулос с хидравлично сгъване. Презентирания модел бе 7 метров. Оборудван е с подравняваща и разбиваща буците предна дъска, регулируем преден валяк и двойни валяци отзад . Използвани са двойно подсилени S - образни пружини , 58 на брой в модела. Култиватора се агрегатира се към трактори с мощност от 160 до 200 к.с.


По време на презентациите фермерите се запознаха и с новата сеялка Gaspardo NINA. Това е една изключително здрава и орпстена сеялка, която изисква много малка поддръжка. Сеялката е с единичен диск, сменяеми 2-секторни валове за разпръскване на големи и малки семена; предпазител за въртящият се, разделителен вал и Дълбочина на засаждане от 0 до 8 см. Сеялката има и Самопочистваща функция.

 

© 2011 tractor.bg