Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам

Nobili грабна три награди за иновации на EIMA 2016

Nobili грабна три награди за иновации на EIMA 2016

снимка: © Оптиком

Италианската компания Nobili постоянно инвестира част от приходите си за нови разработки в тясно сътрудничество с реномирани университети в Италия и Европа, като ползва собствения си богат практически опит и обратната информация от потребителите на техните машини. Затова и Nobili е бранд за пример в производството на пръскачки и надробители. Продължителните усилия на Nobili в посока иновации получиха признание на тазгодишното изложение EIMA: пръскачката ADAPTIVE и надробителя SLS бяха наградени в раздел „Технически иновации“, а пръскачката получи и Blue Prize /Синьо отличие/ за сниженото въздействие върху околната среда и голямата й приложимост при разнообразни насаждения.

 

 

Изцяло нова концепция за пръскане е развита в пръскачката Nobili AdaptiveADAPTIVE – Canopy Reading System е система с променливост на потока, която е с лесно управление и сканиране и разчитане в реално време на вегетацията на растенията. Зелената маса се анализира от ултразвукови сензори, монтирани на машината, които не изискват предварително картографиране (често свързано с допълнителни разходи и не винаги актуално спрямо моментното състояние на насажденията).

 

 

С единствено минаване се извършва анализ на вегетативната жизненост на растенията и разпределянето на разпръскваните продукти. Nobili ADAPTIVE е единствената пръскачка на пазара, която автоматично насочва ръкавите си и регулира дебита на пестицидния разтвор, както и силата, посоката и прекъсването на въздушната струя спрямо състоянието и гъстотата на анализираните растения. Така се свежда до минимум отклонението и загубата на изпръсквания препарат. Проведените изпитания при различни видове насаждения показват 77% намаление на загубите (в резултат на пръскане извън целта) и 68% намаление на разхода на препарати на хектар. Пръскачката е разработена в сътрудничество с Университета във Флоренция.

 

 

Обръщаемият страничен надробител SLS е разработен за поддръжка и почистване на крайпътни зони и се предлага за монтаж пред или зад трактора. Това е единствения шредер/надробител на пазара, който директно управлява всички хидравлични движения на режещата глава и всички операции за смяна на позицията на надробителя за работа отпред или отзад на трактора могат да се извършат на полето без нужда от каквито и да било инструменти или допълнителни устройства. Всичко става бързо за 2 минути ако се извършва от оператора и за половин минута ако операторите са двама. Това движение и работата на противоударната система са възможни чрез вертикалната ос, която е в основата на регистрирания Европейски патент. Шредерът Nobili SLS се предлага с работна ширина от 160 и 190 см и е сертифициран по стандарт EN 13524 – одобрен за поддържане на пътища.

 

Пръскачките и шредерите на Nobili се предлагат на българския пазар от Оптиком ООД.  

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug