Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Nobili грабна три награди за иновации на EIMA 2016

Nobili грабна три награди за иновации на EIMA 2016

снимка: © Оптиком

Италианската компания Nobili постоянно инвестира част от приходите си за нови разработки в тясно сътрудничество с реномирани университети в Италия и Европа, като ползва собствения си богат практически опит и обратната информация от потребителите на техните машини. Затова и Nobili е бранд за пример в производството на пръскачки и надробители. Продължителните усилия на Nobili в посока иновации получиха признание на тазгодишното изложение EIMA: пръскачката ADAPTIVE и надробителя SLS бяха наградени в раздел „Технически иновации“, а пръскачката получи и Blue Prize /Синьо отличие/ за сниженото въздействие върху околната среда и голямата й приложимост при разнообразни насаждения.

 

 

Изцяло нова концепция за пръскане е развита в пръскачката Nobili AdaptiveADAPTIVE – Canopy Reading System е система с променливост на потока, която е с лесно управление и сканиране и разчитане в реално време на вегетацията на растенията. Зелената маса се анализира от ултразвукови сензори, монтирани на машината, които не изискват предварително картографиране (често свързано с допълнителни разходи и не винаги актуално спрямо моментното състояние на насажденията).

 

 

С единствено минаване се извършва анализ на вегетативната жизненост на растенията и разпределянето на разпръскваните продукти. Nobili ADAPTIVE е единствената пръскачка на пазара, която автоматично насочва ръкавите си и регулира дебита на пестицидния разтвор, както и силата, посоката и прекъсването на въздушната струя спрямо състоянието и гъстотата на анализираните растения. Така се свежда до минимум отклонението и загубата на изпръсквания препарат. Проведените изпитания при различни видове насаждения показват 77% намаление на загубите (в резултат на пръскане извън целта) и 68% намаление на разхода на препарати на хектар. Пръскачката е разработена в сътрудничество с Университета във Флоренция.

 

 

Обръщаемият страничен надробител SLS е разработен за поддръжка и почистване на крайпътни зони и се предлага за монтаж пред или зад трактора. Това е единствения шредер/надробител на пазара, който директно управлява всички хидравлични движения на режещата глава и всички операции за смяна на позицията на надробителя за работа отпред или отзад на трактора могат да се извършат на полето без нужда от каквито и да било инструменти или допълнителни устройства. Всичко става бързо за 2 минути ако се извършва от оператора и за половин минута ако операторите са двама. Това движение и работата на противоударната система са възможни чрез вертикалната ос, която е в основата на регистрирания Европейски патент. Шредерът Nobili SLS се предлага с работна ширина от 160 и 190 см и е сертифициран по стандарт EN 13524 – одобрен за поддържане на пътища.

 

Пръскачките и шредерите на Nobili се предлагат на българския пазар от Оптиком ООД.  

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug