Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Нов данък от Януари 2011 ще засегне застраховките на селскостопанска техника

Нов данък от Януари 2011 ще засегне застраховките на селскостопанска техника

допълнителни 2% данък върху застраховките на земеделските машини от Януари 2011, въведе Правителството

Нов данък от 01-и Януари 2011 ще засегне застраховките на селскостопанска техника, както и всички видове застраховки в земеделските стопанства.

 

Новоприетия Закон за данъка върху застрахователните премии ( Обн.ДВ, бр.86 ) е от категорията на косвените данъци, т.е. при него тежестта е за крайния потребител. Считано от 1-Януари 2011 г. всяка платена застрахователна премия и/или поредна разсрочена вноска по застрахователна полица, независимо от датата на сключване, ще се облага с 2% данък. За данъчно събитие ще се счита плащането, т.е. определяща е датата на плащането, независимо от падежа на задължението.

 

По всички сключени застраховки с падежи през 2011 г. ( застраховки за трактори, комбайни, техника, стопанства, животни, земедеслки култури ) застрахователните дружества ще са длъжни да изискат допълнително 2%, които ще бъдат внесени в полза на Държавния бюджет.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug