Нов комбайн Claas Lexion с гумени вериги отчете успешна жътва в България (ВИДЕО)

Нов комбайн Claas Lexion с гумени вериги отчете успешна жътва в България (ВИДЕО)
Тази година демонстрационният Lexion направи над 20 презентации в цялата страна, в условия на тежка жътва, като спечели доверието на много земеделци.
 
Наскоро фирма Рапид КБ проведе полева демонстрация на новия Lexion 760 Terra Trac – Hybrid с гумени вериги в землището на видинското село Майор Узуново, а присъстващите фермери се запознаха с модела от най-високия клас комбайн на марката Claas при жътва на слънчоглед.
 
Избраната за демонстрация машина е в средната категория от най-високия клас комбайни на Claas. Тя е с двигател с мощност до 490 к.с. И производителност равняваща се на най-големите комбайни в света.
 
ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:
 
 
Характерното за комбайна Lexion 760 Hybrid, както и за всички машини от серията 700 е това, че те са с традиционен вършачен апарат, патентован от Claas с три барабана и възможност за синхронното им сменяне. Това означава, че загубите са сведени до минимум, като същевременно възможността за овършаване е максимално бърза.
 
Lexion 760 Hybrid има възможност за овършаване с два барабана, като третият е отбоен. Съществува и възможност да се променят оборотите на барабаните с вариатор, който директно се задвижва от двигателя. По този начин няма загуби при задвижването на вършачния апарат, който е доказал своите предимства с максимално бързо темпо на овършаване и много ниски загуби в сравнение с овършаването в ротор.
 
Друго отличаващо се предимство при комбайните Claas Lexion 760 Terra Trac - Hybrid е, че сепарацията се извършва в два ротора с дължина 4,2 м и диаметър 445 мм . Това дава възможност за максимално извличане на зърното и отлична сепарация.
 
С комбайните Claas Lexion 760 Terra Trac се въвеждат още редица новости – системите Dynamic Cooling, Cemos Automatic и Cruise Pilot, както и датчици, които следят за скоростта и посоката на вятъра по време на работа. 
 
По време на жътвената кампания тази година комбайнът Claas Lexion 760 Terra Track Hybrid показа много добри резултати, въпреки тежката жътва и лошите климатични условия, именно благодарение на предимството, което дават гумените вериги, а именно: максимално прибиране и овършаване на полегналата култура в изцяло наводнени ниви.
 
Гумените вериги имат съществено предимство пред веригите на останалите комбайни, с това работят на open принцип, което прави контакта на веригата с почвата изцяло равномерен, при еднакво налягане по цялата контакт на площ. Тук няма опорни ролки, които да предават налягането на определени места, където има върхов натиск и отъпкване на почвата.
 
Акцент на полевата демонстрация при комбайна Lexion 760 Terra Track е и конструираното от Claas, преди няколко години приспособелние за жътва на слънчоглед.
 
От Рапид обявиха, че то вече работи много успешно на българските полета и се предпочита от редица родни фермери.
 
Характерното при него, е хидравличното задвижване от вилото и целошнека, като същевременно разстоянията между двете тави отпред могат да се регулират според дебелината на стеблото. По този начин съществува максимално подвеждане на стеблото без да има вибрации и сътресения, които оронват слънчогледа от питите. Друго особено при приспособлението е валяка, който се вижда под тавите. Той играе ролята на изтласквач, който избутва стеблата напред в последния момент, в който питата трябва да се отреже. По този начин рязането е много прецизно и точно, като не изисква много енергия, и не разклаща много питата.
 
Комбайнът Claas Lexion 760 Terra Track е най-подходящ за стопанства с размер межу 8-15 хил.дка.
 
В стопанството на зърнопроизводителя Пламен Владимиров не за първи път се работи с комбайни Claas от фирма Рапид, като впечетленията на фермера от качеството и работата на машините са много добри.
 
Той споделя, че и преди е работил с фирма Рапид, като в настоящата година вече има един закупен комбайн на Claas. Владимиров изрази своите намерения за закупване на новият Claas Lexion 760 Terra Track за бъдещ период.
Зърнопроизводителя сподели, че първите му впечатления са много добри и каза, че Claas Lexion 760 Terra Track превъзхожда значително останалите комбайни.
 
Оферти за комбайните Claas Lexion 760 Terra Track Hybrid вече се предлагат в търговската мрежа на фирма Рапид КБ на цени, които ще бъдат актуални и следващия сезон.
 
Допълнителна информация за цени и технически параметри на новите комбайни, може да получите от официалния вносител на марката за България – Рапид КБ:
 
Рапид КБ ООД
 
тел.: (02)400 80 10
 
 
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!