Нов помощник на полето - летящ трактор

С него може да пръскате и да торите, като изключвате човешкия фактор

Нов помощник на полето - летящ трактор

В рамките на годишното агропромишлено изложение АГРО-2020 в Киев компанията It Kit представи интересен агродрон. Той се казва Flying tractor (Летящият трактор), информира agrarii-razom.com.

 

Това е най-големият агроробот в света

 

"Дронът е нов продукт на компанията и е призван да удовлетвори потребностите на съвременните фермери, които все повече се интересуват от иновациите в инженерните решения, годни за използване на полето", споделя Юсим Владислав, директор на It Kit.

 

С помощта на Летящия дрон може да пръскате с продукти за растителна защита и да торите, като изключвате човешкия фактор. Така се пести гориво и едновременно с това се опазва здравето на работниците.

 

Експлоатацията на агродрона позволява да се обработват до 700 ха/ден. За неголеми стопанства производителят е разработил модел, който обработва до 50 ха/ден.

 

Специалистите на компанията уверяват, че управлението на безпилотното устройство е изключително лесно.

 

"Пръскането на културите с Летящия дрон се осъществява с голяма прецизност в сравнение с работата на един традиционен трактор. Фермерите се радват на 30% по-добро разнасяне на разтвора. Нашият робот може да работи дори през нощта", разяснява Юсим.

 

Тъй като перките на Flying Tractor са сгъваеми, той лесно може да се побере в багажника на автомобил и транспортиран до следващото място, където му предстоят работни задачи.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ

5-те агротехнически иновации, които привлякоха вниманието на специалистите

Дрон-великан пръска 10 ха за час

Хиляди безпилотни комбайна са в готовност за жътва

Добави коментар