Нов търговски и сервизен център откри фирма Мегатрон ЕАД в плевенското село Ясен

Нов търговски и сервизен център откри фирма Мегатрон ЕАД в плевенското село Ясен

Нов търговски и сервизен център откри фирма Мегатрон ЕАД в плевенското село Ясен. Базата се разполга на обща площ от 12 дка като общо застроената част е 1 100 кв.м. – сервизен център, шоу рум с магазин, презентационна зала за обучения и семинари.

Идеята на центъра е на първо място да извършва качествен сервиз на най-високо ниво, както и да предлага на своите клиенти селскостопанска техника от световна класа с марките John Deere, Bobcat, Kuhn и др. В момента в новата база работят 7 души административен и техниески персонал, като предстои разкриването на още 15 работни позиции.

В сервизната база едновременно могат да влизат по 4 машини. Базата разполага и с много голям център за резервни части. Този център ще обслужва цяла северна България (от Видин до Разград), с изключение на Добричкия регион, където има отделен център.

Има и вулканизатор, подходящ за гуми с различни размери. Осигурени са паркоместа както за клиенти в зоната пред изложбената зала, така и за служителите в комплекса - до ремонтното хале. Извън базата фирмата разполага с терен от 17 дка, който ще се използва за тестване и демонстрации на новите машини, които предлага, съобщи пред Трактор Илко Илиев, търговски мениджър за Северна България.

Над 2 млн. евро е инвестицията в търговско-техническия комплекс на фирма "Мегатрон", обяви при откриването Ифтах Шахам, изпълнителен директор на компанията. Той заедно с кмета на Плевен Найден Зеленогорски и кмета на село Ясен Тодор Димитров прерязаха лентата на новопостроената сграда в присъствието на председателя на парламентарната Комисия по външна политика Димитър Чукарски, гости от посолството на САЩ в България, чуждестранни партньори на фирмата от  John Deere, Kuhn, Strom.

На въпрос на Трактор.БГ какви начини за стимулиране на продажбите ще търси Мегатрон след спиране на приема на проекти по мярка 121 Модернизация на земеделските стопанства, експерите от фирмата заявиха, че ще се възползват и от други начини за закупуване на машини – на първо място кредитите, отпускани от Държавен фонд „Земеделие” (където ДФЗ поема лихвите за закупуване на селскостопанска техника за период от 5 години).

Освен това фирмата е в напреднали разговори с финансова институция и в най-скоро време ще предложи собствено финансиране при добри условия.

© 2009 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!