Нова автоматична трансмисия и кабина са сред новостите при Valtra N-серия

Нова автоматична трансмисия и кабина са сред новостите при Valtra N-серия

 

В рамките на изложението за селскостопанска техника EIMA 2012, което се проведе в Италия, финландският производител на трактори Valtra, част от световната група AGCO, представи с акцент своята нова N-серия трактори.

 

Подобренията в новата версия са главно в кабината и комфорта на оператора. Те обаче се осигуряват и от новата HiTech 5 степенна трансмисия, гарантираща изключително лесно и комфортно управление.

 

Трансмисията е PowerShift, изцяло роботоризирана, като предавките се превключват чрез копчета.

 

Софтуерните програми на трансмисията превключват автоматично предавките в зависимост от оборотите на двигателя, дори в реверсивен режим. Ако трактористът натисне спирачката при скорост под 10 км/ч или обороти под 1000/мин, системата временно превключва предавките към по-ниска позиция.

Тракторите от N серията на Valtra са с 4-цилиндрови двигатели с максимална мощност от 101 к.с. до 163 к.с. Оборудвани са с Tier IV – най-новите системи за пречистване на газовете, чрез т.нар. AdBlue добавка. N серията е подходяща за средния клас фермери, но в същото време е и незаменим помощник на земеделците с по-големи стопанства. Тракторите са изключително надеждни и са подходящи за леки и средни операции като култивиране, пръскане, торене, сеитба.

Трактор N 123H е с 4-цилиндров двигател с максимална мощност 143 к.с. Трансмисията на модела е PowerShuttle с 30 предни и 30 задни предавки.

Новата кабина на този модел e изключително удобна и ергономична, със седалка на въздушно окачване. Самата кабина има 4 точки на окачване. Лостовете за управление са разположени много удобно за използване. Кабината е климатизирана, много широка и просторна е, почти изцяло остъклена, което позволява на оператора да следи безпроблемно всичко, което се случва около трактора. Освен това, този трактор е оборудван и с т.нар. система TwinTrack за обръщане на седалката на 180%. Тази функция подпомага работата на оператора, когато трябва да се извършват определени дейности на заден ход.

Триточковата навесна система на тракторите Valtra от серията N е с капацитет 7 700 кг при малките модели до 8 100 кг тегло на повдигане при по-големите. Тя може да се управлява ръчно и с автоматичен баланс на позиционирането.

 

Представеният на EIMA 2012 модел бе с пълен реверс, а ето и какво заяви пред камерата на Трактор.БГ, продуктовия мениджър на фирма Варекс ООД, Цветомир Ноев :

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :

Valtra N series