Нова техника за поддръжка на тревните площи за Националния стадион Васил Левски

  • 1362
  • 0
  • Новини
Нова техника за поддръжка на тревните площи за Националния стадион Васил Левски

Националният стадион „Васил Левски" вече има техника за обработка на тревата, с каквато разполагат колоси като Манчестър Юнайтед и Байерн (Мюнхен), съобщиха от Министерството на физическото възпитание и спорта. Оборудването е закупено от Национална спортна база ЕАД.

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков присъства на представянето на новата професионална машина, която е специално за тревни терени за професионален футбол и голф.

Модерната техника ще замени много дейности по поддръжката на терена на „Васил Левски", които досега са се извършвали на ръка и са отнемали много време. Към машината има сеялка, която професионално и прецизно ще извършва засяването на семената.

Досега, поне веднъж годишно, на терена ръчно се е разхвърлял пясък, което вече равномерно и точно ще се осъществява от новата придобивка, както и трактор Carraro.

Друго приспособление е вертидренът - най-модерната аераторна машина, която заздравява корените на тревната маса.

Без значение от атмосферните условия косачката ще коси и валира целия терен едновременно за 45 минути. До момента за това са били необходими 2 трактора и повече от 5 часа при хубаво време