Нова техника за поддръжка на тревните площи за Националния стадион Васил Левски

Нова техника за поддръжка на тревните площи за Националния стадион Васил Левски

Националният стадион „Васил Левски" вече има техника за обработка на тревата, с каквато разполагат колоси като Манчестър Юнайтед и Байерн (Мюнхен), съобщиха от Министерството на физическото възпитание и спорта. Оборудването е закупено от Национална спортна база ЕАД.

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков присъства на представянето на новата професионална машина, която е специално за тревни терени за професионален футбол и голф.

Модерната техника ще замени много дейности по поддръжката на терена на „Васил Левски", които досега са се извършвали на ръка и са отнемали много време. Към машината има сеялка, която професионално и прецизно ще извършва засяването на семената.

Досега, поне веднъж годишно, на терена ръчно се е разхвърлял пясък, което вече равномерно и точно ще се осъществява от новата придобивка, както и трактор Carraro.

Друго приспособление е вертидренът - най-модерната аераторна машина, която заздравява корените на тревната маса.

Без значение от атмосферните условия косачката ще коси и валира целия терен едновременно за 45 минути. До момента за това са били необходими 2 трактора и повече от 5 часа при хубаво време