Новата серия на NEW HOLLAND T5 Tier 4B бе представена за първи път на БАТА АГРО 2016

  • 24.11.2021 14:38
  • 2128
  • 0
  • Новини
Новата серия на NEW HOLLAND T5 Tier 4B бе представена за първи път на БАТА АГРО 2016
На есенното изложение БАТА АГРО 2016, официалният вносител на трактори NEW HOLLAND за България, ИНТЕРАГРИ, представи за първи път пред земеделци, новата серия T5 Tier 4B. Презентацията на иновативните машини изпревари дори официалната им, световна, премиера. 
 
Новите модели от серията Т5 отговарят на Tier 4B стандарта за вредни емисии и включат множество нови функции за подобряване на комфорта, ефективността и производителността. Серията е разработена, за да отговаря на динамично променящите се нужди на земеделските производители с по-малки по обем стопанства и животновъдите. Със своите параметри и функционалност всяка една от машините в тази серия е идеално решение за смесено фермерство и всички, които се нуждаят от по-гъвкав трактор в средния мощностен сегмент. 
 
 
„По традиция NEW HOLLAND има силни позиции в този сектор на селското стопанство, благодарение на дългогодишния си опит в развитието и оптимизирането на специализирана техника, спрямо нуждите на фермерите. Новите T5 Tier 4B със сигурност ще продължат тази успешна линия," обяснява Шон Ленън, ръководител на отдел Продуктов мениджмънт трактори, телескопични товарачи и PLM.
 
Ето само част от функционалностите на подобрените трактори:
 
 
Ново измерение в комфорта благодарение на най-добрия в своя клас преден мост с активно окачване Terraglide™ и окачване на кабината Comfort Ride™
 
Водеща новост е опцията за активно окачване Terraglide™ на предния мост. По желание на клиентите той може да се комбинира с премиум окачването на кабината Comfort Ride™. Така операторите вече могат да се възползват от нива на комфорта, присъщи за по-големите машини. Ще има възможност да се поръчат и допълнителни предни спирачки, за по-висока спирачна ефективност на четирите колела.
 
 
По-широка рама на товарачната уредба и нови възможности на джойстика
 
NEW HOLLAND предлагат нова широка рама и опция за странични релси, като предварителна подготовка за монтиране на товарачна уредба.
 
Опцията за нови механични или електрохидравлични джойстици с интегрирани бутони за смяна на предавките е предвидена за по-лесна и ефективна работа за тези, които използват T5 с челна товарачна уредба. Това дава възможноста трансмисията и товарача да се управляват бързо и удобно чрез бутони от джойстика. 
 
Разширени функции на трансмисията Electro Command™
 
Функционалността на полу-автоматичната трансмисията Electro Command™ е значително подобрена с въвеждането на новите режими Auto Transport и  Auto Field. Те осигуряват оптимално улеснение на управлението в този клас машини. 
 
 
Новите Tier 4B двигатели с ECOBlue Compact HI-ESCR система повишава производителността и предоставя до 24% по-голям резерв на въртящ момент
 
Новата серия Т5 включва три модела: T5.100 с мощност 99 к.с., T5.110 със 107 к.с. и T5.120 със 117 к.с.. Максималната стойности на въртящия момент при новите модели при 1,500 rpm  е съответно 430, 468 и 491 Nm.
 
Всички те са оборудвани с 3,4-литров Common Rail F5C двигател с технология ECOBlue Compact HI-ESCR, разработени и произведени от FPT Industrial. Новите двигатели отговарят на стандарта Tier 4B. Това намалява изискванията за охлаждане и води до цялостно повишаване на ефективността и производителността на машината. Освен това, новите Т5 разполагат и с до 24% повече резерв на въртящия момент. Капацитетът на резервоара за гориво е 165 литра, а на AdBlue резервоара – 12 литра.
 
 
Усилена 3-точкова навесна система с повишена товароподемност
 
Товароподемността на 3-точковата задна навесна система е повишена до 5420 килограма, а хидравличните двойки са с подобрен дизайн за улеснено свързване с инвентара. Адаптивността и многофункционалността на новите Т5 се допълват от опцията за предна навесна система с товароподемност до 1850 кг. и преден ВОМ със скорост от 1,000 rpm.
 
Нов Heavy Duty преден мост позволяващ използването на гуми до 28“ 
 
Подобренията на шасито при новата серия Т5 позволяват общото тегло на машината да бъде увеличено от 7.4 до 8.0 тона. При новите модели ще се предлага и опция за фиксиран Heavy Duty преден мост, позволяваща оборудването на трактора с гуми до 28 ".
 
 
Новата серия на NEW HOLLAND T5 Tier 4B ще се предлага в началото на 2017 година.
 
 
За повече информация и най-актуалните новини и промоции на земеделска техника NEW HOLLAND, следете сайта и Фейсбук страницата на официалния вносител у нас, фирма ИНТЕРАГРИ България.

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!