Нови модели щангови пръскачки Agromehanika за сезон 2024

Прецизни пръскачки със завидна производителност и отличен комфорт за оператора предлагат от Трактор инвест ЕООД – Карлово

Нови модели щангови пръскачки Agromehanika за сезон 2024

Във времена на постоянно покачващи се цени на семена, торове, препарати и други суровини, прецизните инвентари стават още по-ценени от българските фермери. Именно в такъв период една от най-важните машини в стопанството е пръскачката

 

Навременната и прецизна растителна защита може едновременно да оптимизира разходите и да повиши добивите от културите. Словенската фирма Agromehanika разбира отлично това и влага над 55-годишния си опит в производството на пръскачки, за да ги направи максимално здрави, прецизни и рентабилни. 

 

За предстоящата кампания Agromehanika съвместно с официалния си вносител за България – ТРАКТОР ИНВЕСТ ЕООД, са осигурили пълна гама от навесни и прикачни пръскачки, която обхваща нуждите на малки, средни и големи фермери.

 

Качествена химическа защита за по-високи добиви

 

 

Най-новият модел е високопроизводителната машина AGS 4200 EN/HP с обем на резервоара 4200 литра и щанги от 21 до 30 метра. Пръскачката е снабдена с две мощни бутално-мембранни помпи с дебит 260 и 150 л/мин, които осигуряват пръскане с висока скорост и оптимално миксиране на препарата. 

 

Наред с пълното ISOBUS управление, DISTANCE CONTROL на щангите и секционен контрол на 11 секции, тук имаме и въздушни възглавници на шасито, автоматичен завиващ мост и пневматични спирачки, които се адаптират към моментното тегло на машината. 

 

Прикачни пръскачки – безценен помощник за малките стопанства

 

Вносителят ТРАКТОР ИНВЕСТ ООД предлага обновена версия на добре познатите сред българските земеделци модели – AGS 2500/3000 EN-HP, с избор на щанги от 18 до 24 метра. Тази серия разполага както с опростени машини, така и с варианта на щанги HPX, които позволяват надграждане с най-модерните системи за автоматична стабилизация, нивелация и контрол на височината чрез ултразвукови сензори.

 

Стандартното оборудване на тази серия пръскачки включва:

 

•    обем на резервоара: 2800 или 3260 литра;
•    допълнителни резервоари за измиване на системата и хигиена на оператора
•    компютър от най-ново поколение с тъч-скрийн AG-TRONIK S1 или ISOBUS контролер от MUELLER ELECTRONIC
•    подвижен смесител за препарати; 
•    напълно хидравлични щанги: 18, 21 или 24 HP; 
•    гуми 270хR44“; 
•    система от две помпи – COMET BP 205 (198 л/мин) или BM 150 (150 л/мин) + центробежна помпа С200 за разбъркване с дебит 200 л/мин;
•    калници.

 

Навесни пръскачки с опция за преден резервоар

 

 

За любителите на навесни пръскачки, Agromehanika предлага моделите AGS 1000/1200 EN-H с щанги 15 и 18 метра. Те могат да бъдат оборудвани с всички екстри на прикачните модели, като новото при тях за 2024 г. е опцията за преден резервоар. Това е модел AGS 1500 F, който е с обем 1500 литра и предлага допълнителни функционалности наред с увеличаването на обема на вашата пръскачка. 

 

В комбинация с навесните щангови пръскачки Agromehanika може да достигне общ капацитет от 2500-2700 литра, което ги прави конкурентни на прикачните модели. В същото време резервоарът допринася за оптималното разпределение на теглото и допълнителната стабилност на тракторa. 

 

Управлението на функциите на резервоара става изключително лесно – посредством електрически клапани и панел от кабината на трактора. AGS 1500 F е обезпечен със собствена помпа BM 150 (150 л/мин) с хидравлично задвижване, която служи за миксиране и прехвърляне на разтвора.

 

Връзка с GPS навигация за прецизна работа на пръскачките 

 

Тъй като в днешно време почти всеки зърнопроизводител разполага с различен модел GPS навигация, от Agromehanika осигуряват възможност за връзка със следните производители на дисплей за навигация:

 

•    AV-MAP (модели G7 PLUS, G7 EZY и G12 PANORAMA);
•    TRIMBLE (GFX 750 и CFX 750);
•    всички ISOBUS дисплеи на останалите марки, при положение че пръскачката се поръча с ISOBUS управление.

 

LED светлината за по-лесно нощно пръскане

 

На фона на все по-строгите европейски директиви, нощното пръскане изглежда почти неизбежно. За целта клиентите могат да избират между 2 вида LED осветление на щангата – на всяка дюза или с два броя специални фарове.

 

Подробна информация за новите модели щангови пръскачки Agromehanika може да получите от официалния вносител на марката за България – ТРАКТОР ИНВЕСТ – Карлово, на телефон 0897 01 10 10.