Нови шредери Zanon и лозаро-овощарски трактори BCS показа СД Драганови на АГРА

Нови шредери Zanon и лозаро-овощарски трактори BCS показа СД Драганови на АГРА

СД Драганови взе участие на АГРА 2013 като традиционно представи шредерите Zanon и електронни продукти за селското стопанство на същия производител. Освен това за първи път фирмата представи специализирани лозаро-овощарски трактори BCS.  

Тази година най-голям интерес предизвикаха тежките серии на шредерите, тъй като сега хората се ориентират към почистване на пасища. За първи път на АГРА беше показана най-тежката серия горски мулчери модел TF/DT за раздробяване на дървета с дебелина 300 мм, каза пред Трактор.БГ управителят Георги Драганов.

В момента, заради сезона, много се търсят и по-малките шредери, предназначени за лозарите и овощарите за унищожаване на клони след резитба. Това са моделите  Zanon TSK (за лозарството) и моделите от края на миналата година – усилен среден в серия TFG и серията ТРЕ с голямо странично изместване от 90 см, които също участваха на АГРА.

Разполагаме с богата гама шредери Zanon на склад в пловдивското село Крислово, но ако машината не е налична, тя се доставя в рамките на 5 до 10 дни. Работим директно с производителя като по този начин получаваме по-ниска цена на шредерите, посочи още Георги Драганов. За четирите години, през които фирмата работи със Zanon, има реализирани над 200 раздробителя, разполага с богата гама резервни части на склад, а всяка машина се предоставя директно в стопанството на клиена, с кардам и резервни части. Специалист от екипа монтира шредера на трактора и провежда пълен инструктаж на клиента, обясни управителят.

Ацент в представянето на Zanon на изложението беше и добре позната вече електрическа ножица Zanon Fox, като сега в допълнение към нея е електрическият трион RINO 10, монтиран на телескопичен прът. Внимание беше отделено на машината за връзване - модел ZL500 –  за връзване на лозя, в разсадници или интензивно гледани овощни грaдини.

Zanon се опитва да предлага всяка година нов продукт на пазара, който чрез СД Драганови да достига и до българските ни клиенти, посочи пред Трактор.БГ Симон Риналдин, експорт мениджър на Zanon Macchine Agricole. Вторият важен аспект в работата ни да даваме много кратки срокове за доставка на машините, каза още специалистът.

За първи път на АГРА СД Драганови показаха и 2 специализирани лозаро-овощарски трактора BCS. До сега нито Foton, нито Kioti ни даваха специализиран трактор, а те са коренно различни като идея и приложение, каза Георги Драганов. Тракторите са с 4 еднакви гуми, могат да се сгъват по средста и да влизат в тесни пространства, по-ниски са, седалките им се обръщат за по-малко от 30 секунди. Тракторите са с мощност от 25 до 90 к.с.

С попълването на гамата от специализирани малогабаритни трактори, които предлагаме, вече можем да предложим на всеки клиент със стопанство до 1000 дка, поне няколко варианта за най-подходящата агротехника, категоричен е управителят на СД Драганови Георги Драганов.