Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Нови специалности в Севливската агро-гимназия

Нови специалности в Севливската агро-гимназия

www.tractor.bg

Две нови професии ще предлага на своите възпитаници от следващата учебна година професионалната гимназия по селско стопанство “Марин Попов” в Севлиево. За първи път учениците ще могат да се обучават по специалността “Малък и среден бизнес”, която е с икономически профил и ще подготвя кадри в областта на административното обслужване.

Напълно ново ще е и обучението по “Механизация на горското стопанство”. Единствената специалност, която остава същата, е “Механизация на селското стопанство”. И в трите паралелки ще се приема след завършен осми клас.

“Пазарът на труда сам наложи създаването на новите паралелки”, обясни за Трактор.БГ г-жа Цочева – директор на училището. Тя срещнала пълно одобрение на идеята си от страна на общинското ръководство, както и от Инспектората по образование в Габрово. Въпросът с пълняемостта на паралелките обаче ще чака отговор по време на кандидатгимназистката кампания през лятото.

Професионалната гимназия по селско стопанство в момента има три паралелки. Толкова са заложени и за следващата учебна година. Статистиката сочи, че 70% от завършващите училището започват работа по придобитата специалност, а 5% продължават да следват във ВУЗ. Училището е на подчинение и издръжка към аграрното министерство и единствено по рода си в Централна България.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug