Новите модели CARGOS 760, 750 и 740 предлагат премиум качество и комфорт

Новите модели CARGOS 760, 750 и 740 предлагат премиум качество и комфорт
От началото на сезон 2017 гамата транспортни ремаркета за фураж на CLAAS - CARGOS 700, ще включва новите модели "Comfort", предлагащи още по-голямо удобство за потребителя. Заедно с досегашното оборудване, новите модели CARGOS 760, 750 и 740 ще имат допълнителни функции, включващи хидравлична система Comfort с директно управление от оператора, покривало върху ремаркето, както и пакет високотехнологично осветление. В допълнение, управлението на всички функции ще бъде напълно съвместимо с ISOBUS стандарт, с възможност за управление от таблет, посредством приложението EASY on Board.
 
 
Бутони за управление на хидравликата
При новите модели CARGOS 700 с load-sensing технология, хидравличната система Comfort позволява директно управление на функциите на ремаркето само с натискане на един бутон. Ремаркето може да бъде управлявано с всеки ISOBUS-съвместим терминал, дори и от таблет, използващ за целта приложението EASY on Board. Всички основни функции могат да бъдат присъдени на функционалните бутони, например върху джойстика на трактора, което прави работата изключително приятна и удобна.
 
Правилна позиция на шарнирния теглич за всеки етап в процеса на работа
Всички модели от серията CARGOS 700 Comfort са оборудвани с хидравличен, шарнирно окачен теглич. Това позволява оптимално позициониране на транспортното ремарке по време на основните етапи в процеса на работа като например транспорт, начално силажиране, разтоварване и работа паралелно на силажокомбайн. Общо четири положения могат да бъдат записани в терминала, така че тегличът ще се премести автоматично в желаната позиция, веднага след като водача избере съответното меню.
 
 
Електрохидравлична система за завиване за максимално улеснение и комфорт по време на работа
Благодарение на хидравличната система Comfort, при ремаркетата CARGOS 700 ще се предлага функция за и електро-хидравлично завиване на колелата. Сензор, поставен върху теглича измерва ъгъла на завиване и задейства хидравлично завиващите мостове. Системата има функция за корекция на динамичното завиване и предлага идеално съчетание между маневреност и стабилност при всяка работна ситуация. Използвайки менюто за настройки, водачът може да регулира чувствителността на завиване или да реши да контролира някои функции ръчно. Например чрез функцията „кучешки ход настрани” се избягва утъпкване на почвата при влажни условия на работа или се дава възможност на ремаркето да се приближи плътно до стената на силажната яма по време на разтоварването. Всички модели CARGOS 700 Comfort могат също така да бъдат оборудвани и с доказалата се система за самозавиване.
 
Богато осветление
Оборудването при моделите Comfort включва и усъвършенстван пакет осветление. Общо единадесет допълнителни LED-светлини се управляват лесно от терминала за пълноценно осветяване на работната зона. Водачът може да запамети индивидуални схеми на осветяване за специфични операции като транспорт или разтоварване. Те могат да бъдат активирани само с натискане на един бутон.
 
 
Изключително удобно покривало за товарния отсек на ремаркето
При всички модели от серията CARGOS 700 се предлага като опция покривало с хидравлично задвижване, независимо дали хидравличната система е стандартна или Comfort. То гарантира сигурен и безопасен транспорт, дори и при напълно натоварено ремарке. Двете секции на покривалото се разгъват над товарния отсек от ляво и от дясно, защитавайки товара във всеки момент.
 
Разнообразни варианти за гуми и шасита
Новите модели от серията CARGOS 700 Comfort са здрави и устойчиви като стандартните CARGOS 700, и се предлагат с вместимости 48,5 m³, 42,5 m³ и 36,5 m³. За увеличаване на обема с още 2,5 m³ се предлагат допълнителни надстройки. 
 
Както при всички ремаркета CARGOS и тук се предлага богат избор на гуми и шасита. Изборът на гуми е по-голям, отколкото преди, с профили за всякакви изисквания и размери между 22.5 "и 30.5". Модулното шаси се предлага както с две оси (18 или 20т допустимо натоварване на осите), така и с три оси (27 или 30т допустимо натоварване). Всички шасита имат механично или хидравлично окачване като опция.
 
Ремаркетата CARGOS, както и всички останали продукти на CLAAS, може да закупите от официалния вносител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, www.claas.bg, тел. 02/400-80-10. 
 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!