Новите трактори Xerion на Claas са оборудвани със Saddle Trac технология

Новите трактори Xerion на Claas са оборудвани със Saddle Trac технология

Вероятно предизвикателствата, които са съпътствали инженерите от Claas при проектирането на XERION са също толкова значителни, колкото и самия трактор. Основното предизвикателство е може би създаването на трактор, който може да направи точно това, което другите стандартни модели трактори с мощност от 300 к.с. не успяват. Съвременното земеделие налага една машина да обхваща множество приложения и това е вече възможно.


Четирите колела, еднакви по размер, с диаметър до 2.05 м осигуряват изключителна стабилност. Това намалява приплъзването, без значение почвената структура. Тракторите XERION са изключително маневрени с радуис на завиването от 13 градуса. Това прави мощните машини доста пъргави.


С тежест около 13 тона, тракторите Xerion осигуряват много по-голяма теглителна сила от стандартните трактори. Конструкцията на трактора позволява натоварване до 30 тона. Теглото се разпределя идеално – 53 % в предната част и 47 % в задната (с кабина по средата). Това осигурява отлично сцепление и гарантира по-голяма ефективност в сравнение с другите трактори с подобна мощност.



Тракторите Xerion не само могат да се използват за различни операции, но могат да бъдат управлявани от почти всеки. Claas помага на оператора да се справя със съвременните сложни технологии, без това да изисква инвестиране на време в обучение. Операторът може да контролира до 16 функции на трактора с натискането на един бутон от лоста за управление.


Множество са предимствата в използването на подобен трактор. Saddle Trac опцията е една от тях. Saddle Trac позволява завъртането на кабината посредством хидравлиен цилиндър. Това още повече разширява диапозона на приложение на тракторите Xerion.


© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!