Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Новият прототипен комбайн Tribine, дава иновативни идеи за жътва

Новият прототипен комбайн Tribine,  дава иновативни идеи за жътва

Новият прототипен комбайн Tribine,  дава иновативни идеи за жътва в бъдещето.


Може би сте си мислели, че комбайните не могат да станат по-големи и по-тежки? Помислете пак, защото се твърди, че прототипът Tribine може да побере внушителните 27 тона в своя бункер за зърно.

 

Комабйнът е създаван 15 години от Бен Дилиън, фермер от Индиана. Този комбайн прилича на нормален, но има гигантски 27 тонен бункер за зърно. Това е двойно повече от най-големият комбайн на пазараза селскостопанска техника.

 

Предната част на Tribine (включително кабината) е всъщност AGCO Gleaner S7 с махнат бункер за зърно, а също и със заменен двигател, който има мощнос 370 к.с.

 

По време на жътвата, прибраното и очистено зърно преминава през гумена тръба в прикачния бункер за зърно, който се тегли от комбайна. Нарязаната слама от сечката попада в мястото между двата модула, благодарение на мощни хидравлични вентилатори. Три хидравлични помпи агрегатират задвижването на Tribine и разтоварващият му шнек. Тъй като машината може да се завърта до 30 градуса на всяка страна (както и да извършва рачешко движение, подобно на телескопичените товарачи) задната секция може да се приближи до ремарке.


Общата дължина на комбайна е 10.6м., а транспортната дължина е 4.4 метра. Тази транспортна ширина обаче, представлява препядствие за употребата на този комбайн в европейската пътна инфраструктура, където изискванията за максимална ширина са за по-малки параметри.

 

Шнекът за разтоварване на зърното е с диаметър 56 см., дължина 7 метра, като е разположен на 45 градуса и може да разтоварва със скорост 13.5 тона в минута, като целият 27 тонен бункер за зърно може да бъде изпразнен за само две минути.

 

 

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug