Новият стърнищен култиватор PÖTTINGER TERRIA е вече на пазара!

Машината е в продажба от 1-ви ноември 2020 г.

Новият стърнищен култиватор PÖTTINGER TERRIA е вече на пазара!

От 1-ви ноември PÖTTINGER пусна в продажба своя нов стърнищен култиватор TERRIA - една перфектна машина за модерно земеделие.

 

pottinger terria култиватор

 

Прикачният стърнищен култиватор Terria е с широк спектър от приложения - от плитка обработка на стърнища до дълбока подготовка на семенното легло (от 5 до 35 см). Предлага се в работни ширини от 4, 5 или 6 метра и като три- (TERRIA 4030, 5030, 6030) и четириредови (TERRIA 4040, 5040, 6040) модели. 

 

И двата модела са с еднакъв брой симетрично подредени работни органи. Работните органи, разположени на сгъваемите секции, са идентично огледални и са разделени по равно в средата. Това осигурява равномерно проникване, равномерно разпределение на мощността и равномерно износване. Освен това, така осигуряваме свободна работа на култиватора без странично изместване. За да гарантира стабилен и постоянен почвен поток и безпрепятствена работа, дори при наличие на големи количества слама и остатъци от реколта, TERRIA има щедра височина на рамата от 820 мм и разстояние между редовете от 800 мм. 

 

terria просвет на рамата

 

Работните органи са с извита форма, а позицията им може да се променя чрез матрица с отвори. По този начин можем да променяме агресивността на работа. PÖTTINGER гарантират най-добрия работен резултат, благодарение на интензивното смесване чрез разстоянието между работните органи от 290 до 310 мм. 

 

Перфектните работни органи за всякакъв тип почва

 

durastar plus terria

 

Шила и хоризонтални ножове с доказано качество - CLASSIC, DURASTAR и DURASTAR PLUS. Може да изберете най-подходящия вид за вас, според това дали искате интензивно размесване или плитко рязане. Хоризонталните ножове могат да бъдат настройвани чрез матрица с отвори. Само позицията на един болт трябва да бъде променена. Интензивността на обработката варира в зависимост от избраната позиция - плоска или стръмна. Болтът функционира и като допълнителна защита.

 

настройка на работното тяло terria

 

Новост е тясното шило DURASTAR. С ширина от 40 мм, шилото позволява работна дълбочина до 35 см. Благодарение на извитата форма, няма нужда от допълнителни направляващи планки. Тясното шило разбива почвата на ленти, което е необходимо, за да се редуцира почвената ерозия и да се разбие притъпканата почва. 

 

НОН СТОП защита от камъни

 

Pöttinger допълнително подобри съществуващата система за НОН СТОП защита от камъни NOVA. Това е жизненоважно за осигуряване на непрекъсната работа. TERRIA е стандартно оборудвана с механична защита от камъни, с пусково налягане при натиск над 600 кг. и максимална височина на повдигане 35 см. Към гамата е добавена и регулируема хидравлична версия със задействаща сила от 650 кг.

 

механична защита 

nova механична защита от камъни 

 

 хидравлична защита

 nova хидравлична защита от камъни

 

И двата елемента Nova са напълно необслужваеми и гарантират постоянно качество на работата, максимален просвет и намалено износване на рамата и работните елементи.

 

Шаси, пазещо земята

 

радиус на завиване terria

 

За да се гарантира максимално малък радиус на завиване, шасито е интегрирано в работната секция, което води до по-компактна обща дължина. Стандартно всички модели са снабдени с шаси с две колела. Като опция 6-метровите модели могат да бъдат снабдени с шаси с четири колела. С второто, машината е с по-голяма контактна повърхност, което води до идеално разпределение на теглото и перфектна защита на земята.

 

terria шаси

 

Машината се повдига чрез гумите на шасито, като просветът е 30 см. Големите гуми с AS-профил осигуряват висока безопасност при работа в неравен терен.  Също така в работно положение колелата на шасито нямат отрицателно влияние върху потока на почвата. Те са високо повдигнати и осигуряват достатъчно разстояние и при дълбока работа. Дори когато работим на 35 см дълбочина, има достатъчно пространство между почвата и колелото. Теглото на интегрираното шаси пада върху работната секция и има положително влияние върху проникването на Terria. 

 

pottinger terria сгъване

 

Транспортът на култиватора е винаги на шаси с две колела. Като опция можете да избирате между въздушна или хидравлична спирачна система. Светлините и предупредителните знаци са стандартни. За безопасен транспорт, Terria има хидравлична транспортна блокировка. За да се отключи, работната дълбочина трябва да се премести до минимум. За да се осигури високо ниво на комфорт при управление, задният мост на Terria има транспортно окачване под формата на акумулатор на налягане. 

 

Хидравлично регулиране на дълбочината за по-голямо удобство

 

terria хидравличен цилиндър

 

За бързо и прецизно адаптиране към всякакви почвени условия, Pöttinger са оборудвали своя прикачен стърнищен култиватор TERRIA с напълно хидравлично регулиране на дълбочината. Големите дълбочинни колела и задният валяк гарантират, че машината не се отклонява от избраната работна дълбочина. Тегличът е снабден с хидравличен цилиндър за прецизно следене на релефа на терена. Цилиндърът може да се задвижва в два различни режима. Плаващ режим - без въртящи се скоби - работният елемент се премества в работно положение и контролният блок се освобождава. С това ние осигуряваме перфектно следене на релефа в хълмист терен. Твърд режим - с въртящи се скоби, които определят позицията на цилиндъра и той се движи до ограничителя. Поради естественото проникване на култиватора, теглото се прехвърля върху задната ос на трактора. Това води до усилване на пасивното сцепление.  Благодарение на различните режими на работа, Pöttinger предлагат адаптация на култиватора към съществуващите почвени условия по време на работа.

 

подравняващи дискове terria

 

Необслужваемите вдлъбнати подравняващи дискове заравняват обработената почва след работните органи. Те са с диаметър от 400 мм, подредени са по двойки и са защитени от камъни чрез гумени елементи. Подравняващите дискове се водят в почвата от задния валяк и се настройват синхронизирано, когато работната дълбочина бъде променена.

 

Ограничителни странични бордове с регулириема височина и ъгъл осигуряват чиста работа без разпръскване на почва.

 

Избор на задни валяци за перфектно уплътняване

гумен уплътняващ валяк terria валяк terria тандемен conoroll валяк terria 

 

Можете да избирате измежду доказаните варианти: режещ уплътняващ валяк, гумен уплътняващ валяк и тандемен Conoroll валяк. Като опция, Terria може да бъде оборудвана със задна пружинна секция. За да се избегнат сблъсъци при работен завой, когато агрегатираме машината на големи трактори, опционалното удължение на теглича с 1 метър се препоръчва за външна ширина от 3 метра. 

 

Трета точка категория 3 / широчина 3 е стандарт. Трета точка категория 4 / широчина 3 и различни диаметри на пръстеновият теглич са опционални. За работа са необходими само 3 двойно действащи хидравлични клапана на трактора. Различните функции се изпълняват чрез множество задания. Един двойно действащ хидравличен клапан за сгъване и за хидравличната защита от камъни NOVA, един двойно действащ клапан за шасито и теглича и един двойно действащ хидравличен клапан за настройка на работната дълбочина и транспортна блокировка. 

 

ПРЕДИМСТВАТА НА TERRIA В ОБОБЩЕНИЕ:

 

  • Широк спектър от приложения - от плитка обработка на стърнища до дълбока подготовка на семенното легло (от 5 до 35 см);
  • Хидравлична настройка на работната дълбочина за бързо и прецизно адаптиране към всякакви почвени условия;
  • Шаси, интегрирано в работната секция, за минимален радиус на завиване и щадене на земята;
  • Избор на работни органи с доказано качество за интензивно размесване или плитко рязане;
  • НОН СТОП защита от камъни;
  • Различни положения на теглича за гъвкаво напасване към различни условия;
  • Работа без странично изместване и използване на цялата работна ширина на машината;
  • Икономия на гориво поради по-малката необходима мощност за постигане на перфектно смесване на почвата.
     

Благодарение на тандемната система Master-Slave, TERRIA впечатлява с равномерната обработка на почвата, компактния дизайн и оптималното адаптиране към контура в хълмист терен. Всичко това постигаме с високо ниво на удобство по време на работа. Настройките на машината могат да бъдат променяни по време на работа и винаги държим всичко под контрол чрез манометъра за налягането и скалата за работната дълбочина. 
 

За повече информация относно стърнищния култиватор PÖTTINGER TERRIA се обърнете към Вашия регионален търговски представител на Булагро Машини, или се обадете на тел. 0885 598 389.