Ново поколение комбинирана система за сеитба и торовнасяне представи Kverneland

Ново поколение комбинирана система за сеитба и торовнасяне представи Kverneland

 

Непрекъснато увеличение на цената на горивото заедно с цената на труда, наред с това и нестабилната цена на зърното и настъпващите климатични промени, всички тези фактори изискват прецизно анализиране на разходите на отделните операции в земеделието.

 

Поради тези причини, Kverneland Group, разработват FlexCart, една многофункционална система, която е предназначена да работи с набор от сеялки и торовнасящо оборудване. FlexCart е комбинирана машина с бункер, който може да се използва за торовнасяне или като допълнителен бункер за семена. към FlexCart могат да бъдат прикачени както сеялки за редова сеитба Оптима PH e-drive, 8, 12 или 16 реда , така и CX-Ultra Coulterbar за сеитба на слети култури.

 

FlexCart убеждава всички в своята гъвкавост, многофункционалност и здравина.

 

Големината на бункера е 4300 л., което спестава времето за зареждането му и увеличава производителността на машината. Бункера е снабден с платформа за достъп за проследяване на процеса на напълването му. Допълнителните платформи вътре в бункера обезапасяват оператора по време на поддръжката на машината. Външните стъкла в предната част на бункера дават информация относно нивото на съдържащия се в него продукт. Капака в горната част на бункера предпазва семената / торта от замърсяване и намокряне и може лесно да бъде отворен и затворен.

Като опция, FlexCart може да бъде оборудван със самостоятелно зареждащ шнек.

 

FlexCart се агрегатира към трактора с помощта на кат.3N cross-shaft, докато задната машина се агрегатира към FlexCart с двойно-действаща 3-точкова навесна система - кат.2 с товароподемност 4 000 кг. Тази система също така служи и за регулиране на работната дълбочина, когато работим в комбинация с Coulterbar. FlexCart е оборудван с две електрически дозиращи устройства с възможност за регулиране на нормата от 0.2-40 кг/дка. Те са лесно достъпни, разположени странично на бункера.

 

Общото тегло на машината е 2 850 кг. FlexCart e много маневрен, с ъгъл на завиване 90 градуса. Само чрез един кабел FlexCart заедно със сеялката се свързват с Isobus системата на трактора.

Използва се само един сензор - радар за скоростта за FlexCart и за сеялката. В работен режим е възможно регулирането на нормата на сеитбата в движение, както и изключване на полу-ширина.

 

FlexCart се предлага с два вида системи за контрол, може да бъде оборудван със система Tellus, или Focus II, която е универсална система, съвместима с всички машини на Kverneland.

 

Основните предимства на FlexCart системата:

    - Гъвкава система - съвместима с 3-точковата навесна система на оборудването;

    - С FlеxCart постигаме по-нисък разход на гориво;

    - Спестявате време;

    - Инвестиция - Flexcarta e съвместим с различни видове машини;

    - Прецизно земеделие - ISOBUS;

    - Лесно управление и поддръжка.