Около 22% ръст при заетите площи на БАТА Агро 2011, отчетоха организаторите

Около 22%  ръст при заетите площи на БАТА Агро 2011, отчетоха организаторите

С около 22% е ръстът при заетите площи спрямо миналата година на изложението БАТА Агро, което се проведе на летището край Стара Загора от 10 до 14 Май, отчете Иван Попов, член на УС на Българската асоциация на търговците на агротехника и управител на „Бултрекс“.

Попов изрази задоволството си от разрастващия се авторитет на специализираното изложение за селскостопанска техника и посочи, че това е мястото, където българският фермер попада в света на земеделската техника и освен, че може да види много машини  отблизо, реално може да вземе и най-правилното решение коя от тях да си закупи.

Самата фирма „Бултрекс“ имаше щанд от 1000 кв.м., където беше изложена пълната гама трактори STEYR. Машините са едни от най-атрактивните в земеделския сектор и се срявняват с Ролсройс, тъй като обикновено моделите не са налични, а се изработват по поръчка. Въпреки това, на пистата  „Бултрекс“ показа цялата номенклатура от този вид трактори, включително и модел, който е приложим в работата на горските работници.

„Основния акцент поставяме на новите продукти, с които Бултрекс излиза на пазара. Идеята ни е подчинена и на 20-годишния ни юбилей и искаме да покажем, че това вече не е компанията, която внася единствено руска техника, напротив – в нашата номенклатура вече са над 80% западни продукти, които са в унисон с потребностите на българското земеделие“, каза управителят Иван Попов.

На щанда на фирмата посетителите имаха възможност да се запознаят и с комбайните на Ростсельмаш. Отскоро руският завод произвежда нов роторен зърнокомбайн TORUM 740, но той не присъства на изложението. По всяка вероятност машината ще бъде предложена на българските фермери от следващата година. От „Бултрекс“ съобщават, че за своите клиенти са подготвили много изненади през юбилейната година, а през семпември се очакват интересни новини относно представянето на нови световни модели и марки селскостопанска техника.