Окопаване на картофи с мотоблок

Окопаване на картофи с мотоблок

Окопаването е важна част от технологията за отглеждане на картофи, наред с подготовката на площите, торенето, подготовката на посадъчния материал, засаждането, ефикасната борба с болестите, неприятелите или пък плевелите, както и прибирането на реколтата. Тази култура от векове се отглежда у нас и в цял свят се радват на широка популярност.

 

Използването на мотоблок е начин да облекчите задачите на земеделския производител и да повишите продуктивността, спестявайки си време, усилия и нерви.

 

Традиционно окопаването при картофите се осъществява на два пъти. В първия случай насажденията трябва да са достигнали височина от 8-10 см. Второто окопаване е желателно да се случи при височина до 25 см. Целта на фермера е чрез него да създаде най-добри условия за образуването на клубени.

 

 

При купуването на мотоблок имайте предвид:

 

●        Мощност на двигателя;

●        Тегло;

●        Комфорт на работа;

●        Възможност за скачване с друг инвентар.

 

В последния случай е важно да потърсите допълнителна информация за приложението на машината – например дали може да се постави плуг, браздир, картофовадач, косачка, прикачен инвентар, комунална техника и др.

 

Открийте най-доброто на пазара в Tractor.bg

 

Като земеделски производител може да се възползвате от удобството, което нашия сайт предоставя, когато търсите нови машини за своя агропарк. При нас предлагат продуктите си търговци от цялата страна, които са дистрибутори на доказали се във времето производители на селскостопанска техника и инвентар. Използвайте посочените контакти (телефон, имейл или онлайн запитване), за да получите максимално актуална информация и най-добра цена.


Търгувайте по-успешно

 

Само няколко минути (за регистрацията в Tractor.bg) Ви делят от по-успешната търговия с агротехника. Обновявайте редовно своите оферти и спечелете нови клиенти с по-привлекателни цени и по-добро обслужване. Не губете време – онлайн търговията крие много ползи. Оставете на нас да популяризираме продуктите Ви.