Онлайн търг за земя под наем, печели най-добрият

За първи път в България това може да стане изцяло дигитално, наддаването тръгва на 29 март

Онлайн търг за земя под наем, печели най-добрият

Най-голямата компания в поземлените отношения „Агрион“ ще отдава земята си под наем и аренда изцяло по дигитален път. Дружеството е единственото в България, което въвежда постоянно иновативни и справедливи методи за определяне на рентните нива. 

 

До 100% финансиране при лизинг на земя

 

Наддаването за плодородна земя под наем и аренда от „Агрион“ започна на 29 март. Компанията, лидер в управлението на земеделските земи, ще отдава терените на фермери и арендатори чрез тайни търгове и за първи път с опция за изцяло дигитален път. 

 

Крайният срок за подаване на заявки за участие в търговете с тайно наддаване за имоти под наем и аренда за стопанската 2021/2022 година е 23:59 часа на 16 април.

 

За допълнително улеснение на сайта са публикувани всички документи, необходими за участие в търговете за наемане на имотите. Всеки кандидат може да ги свали, да ги попълни и да ги изпрати до официалния адрес на компанията по пощата или по куриер.

 

Експертите са разработили цялостен дигитален „портфейл“ за своите клиенти – от пълната информация за пакетите земя, която се отдава, през преговорите и сключването на сделката. На официалния сайт на земеделския лидер всеки може да разгледа предложенията, систематизирани по области, населени места и землища. След като изберат земята, която ще им е необходима за земеделската 2020-2021, фермерите ще продължат преговорите по предпочитания от тях начин.

 

Една от причините да се премине на максимално дигитален начин на общуване е нуждата от социална изолация заради пандемията от COVID-19. Мярката ще намали риска за здравето както на клиентите на компанията, така и на търговския персонал.

 

„Опцията за дигитално наемане на земя е част от дългосрочната стратегия за иновации на „Агрион“. За още по-голямо улеснение на фермерите тази година предлагаме възможност за изцяло дигитален процес по кампанията за отдаване на земя под аренда и наем. С всяка изминала година клиентите ни се увеличават, тъй като сами се убеждават, че определянето на рентните нива в „Агрион“ е най-честно и прозрачно. Интересът е огромен и сме доволни, че все повече земеделски производители избират „Агрион“ за партньор и наемат нашите земи“, споделят от дружеството. 

 

Експертите на компанията са разработили процедурата така, че да осигури честни и прозрачни условия за всички участници. Няма скрити клаузи и договорки, а за победител се избира онзи, който е предложил най-атрактивни условия за наемане на земи от „Агрион“.

 

Пълните условия за отдаването на земи може да се открият ТУК и на националния телефон 0800 11 66.

 

Наемането на плодородна земя е особено подходящо за млади фермери, които не разполагат с нужните средства, за да купят своя собствена или пък имат нужда от първоначално финансиране, за да развият своите стопанства.

 

„Преговорите за наемане на земя позволяват на всеки, който иска да се занимава със земеделие, да се включи, дори и да не притежава опит в земеделието. Това е изключителна възможност и за хора извън агросектора, които нямат финансова възможност или желание да купуват собствена земя“, казват експертите от „Агрион“.

 

Равните и честни условия за наемане на земи дават възможност на всички участници на пазара да получат за обработване качествена земя и да бъдат по-конкурентоспособни. Това е шанс за малките и средни наематели да преодолеят капсулирането между арендаторите в дадени региони.

 

Досега практиката показва, че оферти подават основно фермери и арендатори, които имат сериозни намерения да увеличат и окрупнят имотите си. Запитванията от по-малки стопанства обаче, които искат да влязат в нови землища, се увеличават ежегодно.

 

Информация за „Агрион Финанс“ може да намерите на www.agrion.bg0800 111 66 или във всеки офис на дружеството в цялата страна.