Оптиком дава възможност за тестване на комбайни Laverda по време на ЗарАгро

Оптиком дава възможност за тестване на комбайни Laverda по време на ЗарАгро

По време на изложението ЗарАгро на щанда на Оптиком ООД, разположен върху 1000 кв.м, посетителите ще имат възможност за пръв път не само да видят, но и да тестват пълната гама комбайни Laverda. Акцент ще бъде моделът REV 225 – особено подходящ за земеделски производители с по-малки площи. Въпреки ниската цена, моделът гарантира типичните за Laverda икономичност, висока производителност, чистота на зърното и минимални загуби при жътва.

Оптиком ще представи тракторите Landini с най-популярните модели, продавани в България. Интерес за малките и средни фермери ще бъдат новите модели Landini Multipower и Landini Powermax.

Multipower е с двигатели с мощност 117 и 126 к.с, автоматична трансмисия AutoSpeed и възможност за луксозна кабина с независимо окачване. Тракторът е безраменен с отлично съотношение мощност/тегло за извършавне на енергонаситени земеделски операции. Размерите, маневреността и мощта го превръщат във всесезонен трактор, който дава най-добра възвращаемост на инвестицията.

Серията Powermax се състои от два модела с мощност от 145 до 171 к.с., с модерна трансмисия Autopowershift  с 4 скоростни диапазона с 8 предавки, включващи се под товар във всеки диапазон. Предният мост позволява ъгъл на завиване 55º, което осигурява отлична маневреност.

За любителите на мощните и бързи трактори, от Оптиком ще покажат атракцията - английския трактор JCB Fastrac 8250, който ще участва и в демонстрации и тест-драйв. С безстепенната трансмисия V-Tronic CVT се постига желаната скорост (до 70 км/ч) с оптимално използване мощността и въртящия момент на двигателя (260 к.с., Cummins QSC 8,3), което гарантира възможно най-добри нива на продуктивност и висока ефективност. JCB Fastrac 8250 е с ергономична кабина с простор, комфорт и отлична видимост; ABS спирачна система; независимо окачване. За водачите е предимство и логичната и лесна за работа информационна система “touch screen” – само с докосване на екрана. Серията трактори JCB Fastrac ще се допълва и от по-малкия, но също толкова впечатляващ Fastrac 3200 (200 к.с.). Ще бъдат демонстрирани мултифункционалните, мощни и прецизни телескопични и компактни товарачи JCB – с приложение за всяка ферма и стопанство.

Новост на щанда на Оптиком ще бъде финландската сеялка Junkkari, модел Maestro 4000 – 4-метрова механична сеялка за слята повърхност, с дискова секция за обработка. Сеитбата е с минимална предварителна обработка на почвата и изключителната производителност се гарантира от високата скорост на работа и големия бункер – 4700 л.