Оптиком дава възможност за тестване на комбайни Laverda по време на ЗарАгро

Оптиком дава възможност за тестване на комбайни Laverda по време на ЗарАгро

снимка: © Тайтън Машинъри България

По време на изложението ЗарАгро на щанда на Оптиком ООД, разположен върху 1000 кв.м, посетителите ще имат възможност за пръв път не само да видят, но и да тестват пълната гама комбайни Laverda. Акцент ще бъде моделът REV 225 – особено подходящ за земеделски производители с по-малки площи. Въпреки ниската цена, моделът гарантира типичните за Laverda икономичност, висока производителност, чистота на зърното и минимални загуби при жътва.

Оптиком ще представи тракторите Landini с най-популярните модели, продавани в България. Интерес за малките и средни фермери ще бъдат новите модели Landini Multipower и Landini Powermax.

Multipower е с двигатели с мощност 117 и 126 к.с, автоматична трансмисия AutoSpeed и възможност за луксозна кабина с независимо окачване. Тракторът е безраменен с отлично съотношение мощност/тегло за извършавне на енергонаситени земеделски операции. Размерите, маневреността и мощта го превръщат във всесезонен трактор, който дава най-добра възвращаемост на инвестицията.

Серията Powermax се състои от два модела с мощност от 145 до 171 к.с., с модерна трансмисия Autopowershift  с 4 скоростни диапазона с 8 предавки, включващи се под товар във всеки диапазон. Предният мост позволява ъгъл на завиване 55º, което осигурява отлична маневреност.

За любителите на мощните и бързи трактори, от Оптиком ще покажат атракцията - английския трактор JCB Fastrac 8250, който ще участва и в демонстрации и тест-драйв. С безстепенната трансмисия V-Tronic CVT се постига желаната скорост (до 70 км/ч) с оптимално използване мощността и въртящия момент на двигателя (260 к.с., Cummins QSC 8,3), което гарантира възможно най-добри нива на продуктивност и висока ефективност. JCB Fastrac 8250 е с ергономична кабина с простор, комфорт и отлична видимост; ABS спирачна система; независимо окачване. За водачите е предимство и логичната и лесна за работа информационна система “touch screen” – само с докосване на екрана. Серията трактори JCB Fastrac ще се допълва и от по-малкия, но също толкова впечатляващ Fastrac 3200 (200 к.с.). Ще бъдат демонстрирани мултифункционалните, мощни и прецизни телескопични и компактни товарачи JCB – с приложение за всяка ферма и стопанство.

Новост на щанда на Оптиком ще бъде финландската сеялка Junkkari, модел Maestro 4000 – 4-метрова механична сеялка за слята повърхност, с дискова секция за обработка. Сеитбата е с минимална предварителна обработка на почвата и изключителната производителност се гарантира от високата скорост на работа и големия бункер – 4700 л.