Оптиком направи полева презентация

Оптиком направи полева презентация

Вижте фотоалбум със снимки от полевата презентация 


Оптиком
 организира вчера атрактивна полева демонстрация на трактори JCB, Landini и прикачен инвентар, край Добрич. По време на презентацията присъстваха редица фермери от региона, като официален гост бе зам.кметът по финансовите въпроси на гр. Добрич.
Откриването на мероприятието направи Управителят на Оптиком ООД - Веселин Генев. Най-голямата атракция на полето бе мощният трактор JCB 8250, коийто бе подкаран от Питър Хейли - мениджър за Централна и Източна Европа на JCB, който присъстваше специално на презентацията.

На вниманието на Добруджанските зърнопроизводители и фермери бяха показани следните машини:
- Селскостопански трактор JCB Fastrac 8250 с мощност 260 к.с., безстепенна трансмисия, активно окачване, АBS спирачна система.
- Трактор Landini модел Landpower DT 185 TOP с мощност 183,5 к.с.
- Трактор Landini модел Legend DT 145 TOP с мощност 145к.с.
- Плуг за дълбока оран - Ovlac SSF 6+1 обръщателен, полунавесен с работна ширина от 2,10 до 3,50м.
- Плуг за предсеитбена оран Foukas модел NEXT GE 10 с работна ширина 3,10 метра.
- Универсален дисков агрегат УДА с работна ширина 4,5 метра
- Дисков агрегат Ovlac Minisidc 400/30 с работна ширина 4,0 метра

Особен интерес сред фермерите предизвика комбинирания сеитбен агрегат, включващ:
- активна зъбна брана Maschio DM с 4 м. работна ширина
- сеялка за сляти култури Sulky GC с 4 м. работен захват.

В края на презентацията бяха представени възможностите на телескопичния повдигач JCB Agri 530-70, който с лекота повдигна на височина от 7 метра контейнер пълен с 3100 кг вода.

Тази презентация е първото мероприятие от планирани серия такива, за представяне на машини за всички дейности в областта на селското стопанство. 
Представител на Оптиком за гр. Добрич и региона е фирма Агростар, която се помещава в сградата на бившето Агромашинаимпекс. Скоро там ще започне изграждането на модерен агро-център, който ще включва и сервизна база и магазин за резервни части.

След приключване на демонстрацията, фермерите бяха поканени на обяд, след който имаха възможността сами да изпробват всяка една машина.