Оптиком обра овациите с JCB Fastrac 8250 на ЗарАгро 2009

Оптиком обра овациите с JCB Fastrac 8250 на ЗарАгро 2009

Една от фирмите инициатори на селскостопанското изложение ЗарАгро шоу 2009 Оптиком ООД  се представи изключително силно по време на изложението, което се проведе преди дни в Стара Загора. Интересът към демонстрациите на фирма Оптиком беше изключително голям. Фирмата направи едни от най-атрактивните демонстрации и всеки посетител при желание, имаше възможност да пробва всяка една от представените машини.

Разположени на площ от 1000 кв.м, селскостопанските машини на Оптиком бяха изключително разнообразни – пълната гама комбайни Laverda, както и тракторите Landini. Безспорно обаче най-голямата атракция при представянето беше английският трактор JCB Fastrac 8250, който участва и в демонстрациите и тест-драйв-а. Новост на щанда на Оптиком пък беше финландската сеялка Junkkari, модел Maestro 4000 – 4-метрова механична сеялка за слята повърхност, с дискова секция за обработка.

Пред Трактор.БГ Емил Лупанов, мениджър Маркетинг и продажби в Оптиком коментира, че организацията на събитието е била изключително добра. Според него основно предимство на ЗарАгро е възможността машините да се видят в действие и да се тестват на място – нещо, което нито един друг панаир в България не предлага. Там машините са статични и посетителите нямат възможност да ги изпробват.

Заради лошите условия, при които се проведе тазгодишното издание на Агра, много изложители, а и фермери останаха разочаровани. На панаира в Пловдив нямаше почти никакви посетители, а в същото време участието на изложителите е струвало изключително скъпо – имало е фирми, които са платили над 100 хил. евро, за да участват – това са безумни пари, които не се плащат дори и в напредналите европейски държави, коментира Лупанов. В сравнение с това, условията, предложени от ЗарАгро са били много по-добри и за изложителите, и за посетителите – което от своя страна пък е добра основа за бъдещи сделки между заинтересованите страни.
 
По информация на Емил Лупанов идеята на инициаторите и организаторите на ЗарАгро шоу е панаирът в бъдеще да се провежда в рамките на 5 дни.