Оптиком откри своя нов търговско-сервизен център в Стара Загора

Оптиком откри своя нов търговско-сервизен център в Стара Загора

На 1-ви юни по случай 20-та си годишнина и като финал на цяла серия от инициативи, които проведе старозагорската фирма Оптиком за отбелязване на юбилея, фирмата откри нов търговско-сервизен център в Индустриална зона - Стара Загора. На събитието присъстваха областният управител на Стара Загора Недялко Недялков, над 270 партньори, клиенти, приятели и гости от страната и чужбина.

 

На официалното откриване отец Петър, отец Стефан и отец Николай отслужиха тържествен водосвет.

 

Ние сме изключително щастливи, че в днешния ден, през който е кулминациятаот събитията по повод 20 години от създаването на "Оптиком", ще открием и последния етап от изграждането на точно този комплекс, каза в празничното си обръщение Веселин Генев, управител на дружеството. Той припомни, че през 1998 г. "Оптиком" прави първата си инвестиция в база за обслужванена селскостопанските машини, като стартира и продажбата им. "Желанието ни да преобразим тази база се породи още от първия ден и възможността да говоря по повод откриването на този модерен комплекс днес ме кара да се чувствам горд от постигнатото", заяви Веселин Генев.

 

Веселин Генев - Оптиком - Трактор.БГ

 

Търговският център е първия обект от петгодишната инвестиционна програма на Оптиком за периода 2011-2015 г. и е на обща площ от 2100 м2. Последният етап, който е изграден през последната година е с обща площ от 1200 м2 и се състои от: нов магазин за резервни части; склад за смазочни материали, който отговаря на всички съвременни изисквания за безопасност; нови складове за резервни части; помещения за експедиция; нова административна част; пункт за измиване на машини, който отговаря на екологичните изисквания.

 

Вложените средства само на този етап са за повече от 1 млн. лева, а общата инвестиция в сгради и съоръжение на тази площадка са за 2 млн. лева., стана ясно още по време на откриването, като г-н Генев изложи инвестиционните намерия на фирмата за следващите години, а именно: Изграждане на търговско-сервизния център на фирмата на изложбената площадка на Новозагорско шосе в Стара Загора, където да се разположи и централният офис на фирмата със складови, сервизни помещения и офисна част; Изграждане на основни търговско-сервизни центрове в гр. Добрич и гр. Плевен, които са на етап проектиране; Изграждане на търговски центрове с мобилен сервиз в градовете Пловдив, Харманли и Монтана.

 

Събитието продължи с официална вечеря с богата съпътстваща програма, фоерверки и много танци.

 

© 2012 Tractor.BG