Оптиком подготвя много премиери на машини за БАТА АГРО 2012

Оптиком подготвя много премиери на машини за БАТА АГРО 2012

 

ОПТИКОМ ООД ще посрещне посетителите и гостите на тазгодишното издание на БАТА АГРО 2012 от 8 до 16 май в Стара Загора с много новости и традиционно представяни машини.

 

* Българска премиера ще има флагмана JCB 8310 Fastrac от новата серия 8000.

 

Благодарение на новите двигатели SISU, отговарящи на еко-нормите Tier 4 Bi, консумацията на гориво при тези бързи трактори е намалена с 10%. Новият JCB 8310 Fastrac е оборудван с 8,4 литров двигател SISU и безстепенна трансмисия V-Tronic, която е с изцяло нов софтуер и гарантира плавната й работа. Освен това тя е оборудвана и с круиз контрол, за максимално удобство на оператора. Подобрена е и охлаждащата система, с цел по-лесния сервизен достъп, което я прави и изключително лесна за почистване.

 

 Стандартно оборудване е новата JCB Live Link сателитна GPS система, която е свързана с хидравликата за автоматично управление на трактора, а също така контролира безопасността при движение с висока скорост, а освен това дава възможност за дистанционно следене и управление на машините от техните собственици. Подобрен е и сервизният достъп до хидравличния резервоар, измиващата течност, акумулаторите и спирачната течност на трактора. Кабината в новия JCB 8310 е изключително просторна, с пасажерска седалка в пълен размер. Всички контролни уреди са интуитивни за управление, с удобен джойстик. От новия тъч-скрийн дисплей могат да се задават всички основни параметри за работата на машината, включително пълно автоматизиран режим на работа както и автопилот при транспортно положение.

 

 При работа в полето оператора може да зададе желаната работна скорост и интелигентната компютърна система ще я поддържа автоматично при оптимална синхронизация работата на двигателя, трансмисията и хидравликата.

 

 В допълнение има и изцяло нова тракшън система, която е с активно окачване на колелата и електронен контрол против буксуване в полето и поднасяне на пътя. Системата е автоматично синхронизирана с оборотите на двигателя, което помага за стабилизирането и нормалната работа на машината.

 

Максималната скорост, която достигат новите трактори JCB Fastrac е до 70 км./ч. Те са оборудвани и с новата електронна-спирачна система EBS, която замества добре позната досега ABS система. Тракторите са вече с по-мощен алтернатор, който осигурява едновременна работа на всички работни светлини и електроника.

 

*Телескопичният товарач JCB 550-80 Agri ще бъде представен на БАТА АГРО за пръв път на българския пазар

 

Новият модел е с височина на повдигане до 8,1 метра и с товароподемност от 5,0 тона. Машината е разработена в отговор на клиентското търсене на достъпна машина с още по-големи възможности за вдигане.

 

Моделът 550-80 Agri Plus е с най-голям капацитет в гамата телескопични товарачи на JCB и е специално разработен за манипулиране на насипни товари в зърнопроизводството. Характеристиките на модела 550-80 го правят идеалната машина и за производството на биомаса, при която се изисква обработката на големи обеми материал. Задвижвана стандартно от двигател със 145 к.с. (108 кВт), машината се характеризира с изключително мощна трансмисия, с хидравлична система с променлив дебит от 145 л/мин и високопропускливи тръбопроводи Hi-flow за оптимизация на времената на работните цикли и за използване на различни спомагателни приспособления.

 

*Премиера на новите модели зърнокомбайни LAVERDA M410 ADV, M310 MCS, M200 - всички създадени за висока производителност, прибиране на зърното без загуба и начупване, надеждност, висок комфорт за оператора. Новост са мощните двигатели SISU Diesel с SCR катализатор от 209 до 360 к.с. Комбайните са серийно оборудвани със системата за интелигентна жътва TERRA CONTROL+GSAX, захранваща система PFR, многофункционална система за вършитба и сепарация Multi Crop Separator Plus, комфортна и ергономична кабина клас Commodore.

 

* Освен традиционното представяне на тракторите LANDINI 7-210, Landpower, Powermondial, Powerfarm, Rex, дебют ще направи моделът Powerfarm 110 High Clearance - трактор с мощност 102 к.с. и с висок просвет от 70 см, което го прави особено подходящ за използване в зеленчукопроизводството и при полски работи - окопаване, пръскане в късен период на вегетация и др. Възможността за оборудване с реверс, включващ се без използване на съединител, е идеално решение за работа с челен товарач.

 

*Гостите ще видят и новости в почвообработващите машини.

 

OVLAC VERSATILL е дълбокоразрохкващ култиватор за слята обработка. Високият клиренс, здравите стълбци с нон-стоп защита с плоски пружини, работната дълбочина от 5 до 30 см му позволяват да работи успешно на стърнища и полета с много растителни остатъци. Работните му органи са наредени в три реда, с пълно припокриване на работната зона, а след тях е монтиран ред с т.нар. „нивелиращи" дискове и валяк. Идеално решение за финиширащи предсеитбени обработки.


Специализираният хедер с лифтери за прибиране на слънчоглед MORESIL с голяма работна ширина от 6,50 м позволява едновременно прибиране на 9 реда, което повишава значително производителността.

 

На щанда ще бъде и пълната гама на MONOSEM - 6 и 12-редови сеялки, окопни култиватори, сеялка за зеленчукови култури, прикачна щангова пръскачка KUHN, тороразпръскващите машини на SULKY, добилият голяма популярност на нашия пазар хедер за прибиране на царевица OLIMAC, механичните сеялки на Great Plains с работна ширина 4 и 8 м, комбинираната почвообработваща машина Disc-O-Vator, комбиниран сеитбен аграгат Junkkari Maestro, тороразпръскващи ремаркета и др.

 

В работа на полето фермерите ще могат да видят и тестват различни модели на тракторите LANDINI, JCB 8310 Fastrac и телескопичните товарачи JCB.

 

Гостите на фирмата ще участват в томбола с награди.