Оптиком представи професионални решения на БАТА АГРО Есен 2016 (ВИДЕО)

Оптиком представи професионални решения на БАТА АГРО Есен 2016 (ВИДЕО)
За поредна година Оптиком представя голяма гама от прикачен инвентар, готова да задоволи изцяло нуждите на земеделските производители. На специализираното селскостопанско изложение БАТА АГРО Есен 2016, компанията отново доказа, че е сред лидерите на пазара, благодарение на комплексните и актуални решения, които предлага на земеделските стопани. 
 
 
Наскоро френският производител на пръскачки KUHN пусна в производство новата си машина LEXIS, чиято българска премиера се състоя на тазгодишното есенното изложение за аграрна техника. Пламен Костадинов, продуктов специалист в Оптиком ООД разказа повече:
 
"Производителят на пръскачки Kuhn пусна в производство новата си машина LEXIS. Тя е с обем на резервоара от 3000 литра, а размахът на щангите стига от 18 до 24 метра. Тук интересното е отново окачването на щангите, като то може да бъде в икономичният вариант - трапецовидно окачване (TRAPEZIA), което е стандартен махален механизъм за контролиране на клатенето наляво и надясно, но също така е възможно машината да бъде оборудвана с окачване тип EQUILIBRA, което гаси колебанията в три измерения т.е освен наляво и надясно, имаме и гасене на колебанията при потегляне и спиране на трактора, който е в комбинация с пръскачката."
 
 
Пръскачките се оборудвани с бутално-мембранни помпи с дебит 165 или 265 л/мин. Централно разположеният резервоар за изплакване на системата придава стабилност на машината при маневриране и придвижване между блоковете, а леките и здрави щанги, разработени от Kuhn спомагат за една прецизна и безпроблемна работа в един от най-важните моменти в земеделието – защитата на посевите. 
 
Френският производител на сеялки за точна и пунктирна сеитба MONOSEM отново впечатли с богата гама машини и иновации. На щанда на Оптиком своя дебют направи вече завършената и така очаквана концепция за сееща секция с електрическо задвижване Monoshox NG Plus M. Продуктовият специалист в компанията Пламен Костадинов обясни как функционира цялостния механизъм. 
 
"След поредица от изпитания най-накрая проектът се реализира и вече имаме електрическо задвижване на сеещите секции. Секцията се намира до мен. Това е електродвигателят, който чрез ремъчна предавка придава движението към сеещия диск. Това ново задвижване дава предпоставка за промяна на сеитбената норма по време на движение, също така се изключва ефекта на боксуване на машината т.е имаме една изключително прецизна подредба на семената и както казах, чрез избягване на приплъзването е много по-лесна самата настройка на машината."
 
 
Регулирането на сеитбената норма и наблюдението на потока и разстоянието между семената става от компютър. С него могат също да се изключват ръчно сеещи секции на сеялката, а ако е свързан с GPS антена, това става автоматично. 
 
Сеитбеният агрегат за слети култури Sky Maxi Drill заинтересува земеделци с уникалната си композиция. Машината е с 6 метра работен захват и само  3 метра транспортна ширина, благодарение на сгъваемата рама. Сеялката разполага с 4000-литров бункер и е комбинация от различни агрегати. 
 
"В предната си част машината е оборудвана със секция с 4 гумени колела, посредством която се оправя колея на трактора. Зад тази секция започва дисковата секция, която е на 2 реда, с 415 мм дискове, които освобождават почвата от останалите растителни отпадъци. Зад нея се намират претъпкващи валяци, по цялата ширина на сеялката, които подготвят семенното легло за полагане на семето. Зад тази гумена секция се намират сеещите дискове с натиск на ботуша от 120 кг", допълни Костадинов.
 
 
Това е изключително маневрена машина, която при транспорт използва отделен мост, което неминуемо води до много по-лесен завой в края на полето и снижава до минимум проблемите с транспортирането, които имаме при сеялки, използващи валяци за тази цел.
 
На щанда на Оптиком бяха и тороразпръскващите машини Sulky със система ECONOV. Иновативното тук е, че благодарение на изключване на тороразпръскващите секции, операторът постига точност, която е недостижима до момента при центробежното тороразпръскване. Новият терминал QUARTZ 800 управлява 12 тороразпръскващи секции, независимо от работната ширина. 
 
"Sulky, като иноватор в тази област въвежда добре познатата практика от пръскачките в тороразпръскващите машини, а именно формата на разпределение на тора да бъде разделена условно на секции. Ако имате презастъпване в някоя от зоните съответната секция ще бъде изключена, като пренаторяване и в останалите зони няма да има, защото компютърът, съвместно с теглителната система, веднага ще компенсират този недостатък и нормата ще бъде разпределена равномерно на останалите участъци", каза продуктовия специалист.
 
 
Интерес сред посетители на форума предизвикаха и испанските почвообработващи машини, с марката Ovlac. Висококачествените плугове, утвърдени и доказали се във времето, като перфектно решение при тежки почвени условия, са готови да покрият изискванията на земеделските производители.
 
"При абсолютно всеки наш клиент подхождаме индивидуално към избора му на машина. Относно броя на плужните тела и какъв плуг му е необходим за съответния трактор, който той използва. На всеки, който му предстои закупуване на такъв вид почвообработваща техника, може да заповяда при нас, при всеки един наш представител, за да получи адекватен съвет относно типа плуг, който е необходим конкретно за неговия случай", заключи Пламен Костадинов.
 
 
Освен професионални решения с атрактивни ценови оферти, Оптиком предлага и лизинг с 0% лихва за срок до 36 месеца за прикачен инвентар без първоначална вноска и срок 2 или 3 години.
 
Повече информация за гамата машини, предлагани от Оптиком, търсете на www.opticom-bg.com

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!