Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Оптиком представи редица премиери на селскостопанска техника по време на Бата Агро 2010

Оптиком представи редица премиери на селскостопанска техника по време на Бата Агро 2010

снимка: www.tractor.bg

Тази година с изцяло нова визия на фирмата на щанда, който беше и един от най-атрактивните на изложението БАТА Агро в Стара Загора, се представи фирма Оптиком, която е добре позната сред фермерите. Щандът с най-много иновации и нови модели по време на селскостопанското изложение беше именно този на Оптиком.
 
По този повод г-н Генев, управител на фирма Оптиком, заяви пред камерата на Трактор.БГ: „ В тази кризисна година се опитахме още месец преди изложението, с нестандартна рекламна кампания, обновен щанд, много новости и богата гама при представените машини да покажем, че фирма Оптиком е на пазара и че компанията стои стабилно, като не се е повлияла толкова много от настъпилите кризисни времена в цялата страна. Това е заявка, че ние  заставаме и зад нашите клиенти, на които също име доста трудно, помагаме им в редица направления, за да излезем заедно по-силни след кризата.”
 
Новостите, представени от Оптиком на БАТА Агро бяха много, а именно:
 
Впечатление направи тракторът от 7-ма серия на JCB – 7230, с мощност 230 к.с., при който са въведени редица подобрения от началото на 2010 година и презентацията му беше по време на самото изложение. За първи път 7230 Fastrac се предлага и с възможност за управление на предния мост чрез GPS система. Тя е разработена от JCB съвместно с Trimble. Досега при тракторите Fastrac беше технически трудно да се прилага такъв тип управление посредством GPS. Тази нова възможност, която представи Оптиком за първи път в България, е и абсолютна новост на европейския пазар.
 
Оптиком показа и най-продавания на нашия пазар телескопичен товарач JCB 531-70 Agri, с 3100 кг товароподемност и 7 метра височина на повдигане, който от тази година се предлага с много подобрения, основните от които са при хидравликата. В момента машината е вече с аксиално-бутална хидравлична помпа, заменила досега използваната зъбна помпа.
 
При вече добре познатите на фермерите комбайни Lаverda, Оптиком отново представи новости на БАТА Агро. Комбайнът M 306, който беше презентиран, е с изключително много подобрения във всички части – хедера, вършачния апарат, сламонадробителя. Всички тези промени, чиято цел е повишаване на производителността, се въвеждат за новия сезон и за първи път бяха показани в България.
 
Много новости имаше и на изложбената площ на Landini. Дебют направи тракторът от новата 7-ма серия на Landini, която обхваща модели с мощност от 150 до 230 к.с., богат избор на Autopowershift трансмисии и е разработвана в продължение на 4 години. Тракторът 7-210 е с изцяло нова конструкция, с мощност 200 к.с.
 
За първи път Оптиком предложи на българските клиенти и тракторът от серията Landini Powermondial – 110 к.с., който е с тегло около 5 тона, за да може да се използва дори и с по-тежките навесни сеялки и въобще по-тежкото навесно оборудване. Специално по поръчка на Оптиком тракторът се произвежда с тесен преден мост и в комплект с тесни гуми влиза при 70 см междуредие при окопните култури. Това прави машината многофункционална и тя може да се използва дори в малки и средни стопанства, въпреки сравнително големите си размери.

Последната новост от Landini е подобрен крал на лозята и овощните градини Rex с двигател 83 к.с. Той представя нова генерация на традиционно популярния лозаро-овощарски трактор от серията. Тракторът e с много подобрения основно в хидравликата и отговаря на най-новите изисквания на пазара. Като също така е с изцяло нова визия и кабина.
 
Оптиком беше и фирмата на БАТА Агро с най-богато предлагане на селскостопански инвентар, като се започне от почвообработки – плуговете на испанската фирма Ovlac, сеялките за окопни култури на Monosem, тороразпръскващите машини на Sulky. Новата гама машини, които предлага фирмата от тази година са и почвообработващите машини и сеялките на американската компания Great Plains.

Специално внимание на щанда на Оптиком беше отделено и на специализирани машини за лозарство, овощарство и зеленчукопроизводство, които привлякоха вниманието на фермерите от тези сектори, посетили изложението.
 
И накрая, но не на последно място Оптиком представи специален кът с машини, подходящи за животновъдния сектор: Трактор Powerfarm с челен товарач и косачка, подходящи за всяка животновъдна ферма, както и тороразпръскващи ремаркета на латвийската фирма Ellamer, които като качество и цена са много подходящи за българския пазар. Две години преди пускането на тази марка ремаркета на българския пазар, тя е била изпробвана в български условия и дава задоволителни резултати. От Оптиком са убедени, че тази машина ще бъде в полза на българските животновъди и ще им помогне при решаването на нелекия проблем с оборската тор.
 
Пристигналият за изложението презентационен камион на JCB, който беше превърнат в комфортен офис за разговори и делови срещи; момичетата на JCB, упътващи всеки посетител; специалният детски кът, който не беше подминат от нито едно дете, дошло на изложението; атрактивният оркестър „Оптиком” , грижещ се за доброто настроение; тегленето и обявяването на наградите от томболата с анкети отличиха Оптиком на БАТА Агро и спомогнаха всеки фермер посетил щанда да се почувства специален.
Коментари
Милчо
на 04.03.2010 16:37:23
Откакто Миркат станаха вносители на Маккормик, марката потъна....Не може фирма, която не разбира от земеделие да ти предлага трактори. Да си продават колите![:hammer:]
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug