Оптиком представи за първи път на българските полета JCB Agri Pro (ВИДЕО)

Оптиком представи за първи път на българските полета JCB Agri Pro (ВИДЕО)
Втората съвместна демонстрация на Еуралис Семена, BASF и Оптиком се състоя в полетата на добричкото село Безводица. Демо-платформата  „Заедно в земеделието“ събра стотици фермери, пред които бе представено портфолио семена за царевица, слънчоглед и сорго, полезни насоки за растително защитни технологии и земеделска техника за по-високопроизводителна работа. След огромния успех на събитието в Шумен, това е поредния отворен форум, който водещите фирми в аграрния сектор провеждат у нас. 
 
 
 
На опитните полета екипът на Оптиком демонстрира пред фермери начините за постигане на по-високи добиви в различни видове обработки с иновативна земеделска техника. За първи път в България Оптиком представи пред родните земеделци телескопичния товарач JCB Agri Pro DualTech VT. JCB революционизира земеделието с модела AGRI Pro с новата DualTech VT, първата в света 2-в-1 трансмисия, специално разработена за селскостопанските телескопични товарачи. DualTech VT комбинира превъзходната ефективност при висока скорост и теглителната способност на JCB Powershift трасмисията с лесното управление при работа на ниски скорости на хидростатичното задвижване.  Инж. Димитър Петров, продуктов специалист в компанията, разказа повече за машината:
 
“Телескопични товарачи, които в последните години станаха номер 1 на българския пазар, а сега вече имаме и голяма иновация с новата Dual Tech V трансмисия при новия модел Agri Pro.”
 
 
Хидростатичното задвижване гарантира максимална продуктивност и прецизност при товарене и разтоварване, а задвижването Powershift е перфектно за транспортиране и теглене на ремаркета. Новата технология DualTech VT постига до 25 % по-висока производителност на телескопичните товарачи спрямо техните конкуренти на пазара.
 
На опитното поле гостите видяха и тестваха телескопични товарачи JCB с товароподемност от 3 до 6 тона, подходящи за всички нужди на земеделските производители. 
 
 
 
Интерес привлече и юбилейния трактор McCormick X7 VT Drive, специално издание в чест на 25-годишнината на Оптиком. Тракторът е с двигател FPT 195 к.с и с безстепенна трансмисия VT Drive. Това е конвенционален трактор, който предлага комфорт и висока производителност за фермерите на достъпна цена. 
 
 
Демонстрацията на JCB Fastrac 4220 вече има своите почитатели и доволни клиенти на българския пазар и традиционно предизвиква особен интерес сред земеделците. Безстепенната трансмисия осигурява плавно ускорение и забавяне, възможно най-фино регулиране на скоростта и избираеми режими, които помагат на оператора да оптимизира производителността и горивната ефективност, а еластичното пълно окачване предоставя несравним комфорт за оператора.
 
Оптиком представи пред фермерите и богата гама прикачен инвентар.
 
„Показваме също така и доста високотехнологичен инвентар, тук е торачката на Sulky x40 със системата Eco Nov, с която  система фермерът може да дели полето отзад на тороразпръскващата зона на 12 или на 6 разлчни зони, като във всяка една зона може да се постига различна норма на тороразпръскване. Тук също представяме и сеялката на Monosem за пролетници, Monosem с дискова секция NG, която сме оборудвали с торовнасяне и с микроторова уредба.“
 
 
Освен лидерът при прецизните сеялки за пролетници  Monosem на демонстрационното поле, фермерите видяха и сеялки за слята повърхност с марката Great Plains. Това са механични сеялки, които са в помощ на всеки един стопанин по време на есенната сеитбена кампания.
 
 
Огромен интерес предизвикаха и плуговете на Ovlac. Инж. Димитър Петров обясни какви са техните предимства.
 
“Плуговете на Ovlac са изключително надеждни. Много здрави плугове, произведени в Испания, където почвените условия се доближават до тежките почвени условия тук в България, като тези плугове освен голямата здравина, те са и с много интересна концепция - те се теглят от една точка и реално имаме навесен плуг, който го теглим като прикачен. По този начин плугът се саморегулира в браздата и разходът на гориво е доста по-нисък за разлика от стандартния конвенционален плуг.“
 
 
Специалистите от Оптиком не пропуснаха да загатнат и какво очаква земеделските стопани, които ще посетят БАТА АГРО Есен 2016 в Стара Загора.
 
„Освен всички продукти, които фермерите успяха да видят тук, ще има и доста нови продукти, които Оптиком ще представи на есенното изложение БАТА Агро 2016 от 30 август до 3 септември в Стара Загора“
 
Повече информация за гамата машини предлагани от Оптиком може да намерите на www.opticom-bg.com или на телефон : 0700 20 205

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар