Оптиком проведе демонстрации на товарачи JCB в животновъдни стопанства (ВИДЕО)

Оптиком проведе демонстрации на товарачи JCB в животновъдни стопанства (ВИДЕО)

Животновъдни ферми от цялата страна бяха домакини на демонстрации на телескопични товарачи JCB, организирани от Оптиком ООД , съвместно с техния партньор Фарм Технолоджи. Двете компании обединяват усилия в грижите си за фермите в предлагането на товарачи с марката JCB и оборудване за животновъдството.

„JCB има богата гама на машини за животновъдството, част от нея ние предствяхме пред животновъдите, за да видят как те могат да си улеснят и увеличат производителността, заяви за Трактор.БГ инж. Димитър Петров, продуктов мениджър за JCB.


ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:



 

Товарачи JCB в действие
 

Демонстрационният екип представи няколко машини с марката JCB, които могат да извършват разнородни дейности в животновъдните стопанствата.


„Най-малкия товарач е JCB 403. Това е мини челен товарач, който е с чупеща рама. Той е много подходящ да замести директния ръчен труд във всяка една животновъдна ферма“, заяви инж. Петров. С ширина 1 м, шарнирна рама, без кабина, компактният модел 403 е многофункционален работник за всяка една дейност в животновъдните ферми.

 

Телескопичен товарач с шарнирна рама JCB ТМ220 също бе демонстриран и показа своите възможности. „Това е машина с 2,2 тона товароподемност, с до 4,06 метра. Тя също е с чупеща рама и е много удобна за животновъдните ферми като маневреност.“, обясни инж. Петров.

 

Стопаните видяха предимствата на работата с малката - голяма машина JCB Skid Steer – най-безопасният в света мини-товарач, осигуряващ 270° видимост, което е с 60% повече от конкурентните машини в този клас.

 

Мини телескопиченият товарач JCB 516-40 Agri бе машината, която определено впечатли фермерите по време на демонстрациите. Той направи своята предпремиера в българските ферми, преди официалното си представяне за българския пазар.

 

„Това е уникална машина, затова, че това е най-малкия телескопичен товарач в света като размери, а именно 1,80 височина и 1,56 широчина. Уникалното го прави също така, че с тези малки размери , той има товароподемност от 1,6 тона до 4 метра височина“, обясни инж. Петров.

Какво споделиха фермерите за работата на товарачите JCB?
 

Николай Нешев, Управител на ферма „Планета 98“:

„Нямам все още машини на JCB, но възнамерявам да си закупя. Мисля, че са много добри машини , много компактни, бързи и удобни за управление. Мислим да си закупим големия клас челен товарач и някой по малък, за да могат да влизат в халетата, а те имат голямо раазнообразие от големи до малки машини. Мисля, че това е голямо предимство на една марка да може да ти предложи точната машина за стопаството ти.

 

Николай Колев, животновъдна ферма, село Кортен

„ JCB машините са добри, но аз искам преди всичко да се обърна към фирмите, които продават машини да обърнат внимание на сервизите си, да имат постоянно дежурни хора, дори по празниците, защото когато една машина се счупи по време на някой празник, животните не могат да чакат или да започнем да храним на ръка или да мислим някакви други варианти, просто машината трябва да се отремонтира много бързо.“

 

Сервизът на Оптиком – надежден по всяко време на годината!

 

Покупката на една машина е важна, но още по-важен е сервизът и обезпечеността с резервни части – особено в една животновъдна ферма, където грижата за животните е 24 часа и 365 дни в годината.

 

„Едно от големите предимства на Оптиком по отношение на сервиза това е големия на брой сервизни центрове в страната – 9 на брой . Също за качеството в сервиза на Оптиком говори и доверието, което JCB гласува на Оптиком като фирма и сме една от страните в света, в която JCB предлага своята 5 годиша пълна гаранция на машините“, катргоричен е инж. продуктовият мениджър на JCB инж. Димитър Петров. 
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!