От днес до 27 януари фермерите могат да коригират фактурите си за акциза върху газьола

От днес до 27 януари фермерите могат да коригират фактурите си за акциза върху газьола
Започна повторната проверка на предоставените данните за подпомагане по държавна помощ „Помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство”. Фактурите за закупено гориво, за които от Националната агенция за приходите (НАП) са констатирали несъответствие или разминаване, могат да се коригират до 27 януари 2017 г. Това съобщиха от Министерство на земеделието и храните (МЗХ).
 
 
„Корекции по подадените фактури ще се правят при открити грешки, като този двуседмичен срок, е един вид реверанс от страна на МЗХ, за да може при последвала проверка от НАП, плащанията за газьола да бъдат оторизирани към земеделските производители“, коментираха от Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) за Фермер.БГ
 
Описът на направените корекции по данните във фактурите следва да бъде подписан от земеделския стопанин и служителя, направил корекциите. За целта земеделските стопани трябва да се свържат с общинската служба, където са подали заявленията. След извършване на корекциите в ОСЗ, данните ще бъдат изпратени към НАП за повторна проверка и след това се предвижда изплащане и на останалите средства от бюджета на схемата.
 
На 16 декември 2016 г. над 6000 фермери получиха държавната помощ под формата на отстъпка от акциза върху горивата, като тя е в размер на 40 ст./литър. До този период от НАП бяха проверени и одобрени 85% от фактурите за използваното гориво, като през този месец ще бъдат проверени и изплатени останалите 15% от фактурите на земеделците, ако са изрядни.
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!