Отново много посетители в първия ден на Добричкия панаир

Отново много посетители в първия ден на Добричкия панаир

Отново много посетители дойдоха на изложбените площадки в първия ден на Добричкия панаир "Селското стопанство и всичко за него".

 

XIX-то по ред изложение, което стартира тази сутрин, бе открито официално от зам.министъра на земеделието и храните Светлана Боянова. Заедно с кметицата на Добрич, Областния управител и други официални гости, Боянова обиколи площадките със земеделска техника, като се качи на най-големия трактор - CASE IH 600 HD на щанда на РИМЕКС 1 ХОЛДИНГ.

 

Най-силен интерес сред посетителите предизвикаха щандовете с уреди за прецизно земеделие, представения селскостопански самолет за пръскане IKARUS C 42, както и новите японски трактори ISEKI ( най-вече моделите с кабина 90 к.с. ), които фирма САТНЕТ представя на своя щанд.

 

В първите часове на Добричкия панаир, фермери буквално разграбиха над 1500 броя от безплатното пълноцветно списание с 48 страници за селскостопанска техника - Трактор.БГ.

 

Традиционните награди на "Добрички панаир" ще бъдат връчени днес от 20:00 часа по време на официалната вечеря в ресторант "България". Те ще са в категориите "Търговско представителство" и "Български производител".

 

Очаквайте видео и още снимки от Добричкия панаир.

 

трактор CASE IH на щанда на РИМЕКС

 

трактори STEYR

 

нови японски трактори ISEKI

 

селскостопански самолет с дюзи за пръскане

 

гръцки почвообработващи машини

 

VADERSTAD

 


Съпътстваща културна програма

От тази година Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него" ще има съпътстваща културна програма. Всеки ден изложители и гости ще имат възможност да се насладят на изпълненията на най-добрите фолклорни оркестри на град Добрич. Всеки панаирен ден ще завършва с концерт на специално изградена сцена, разположена непосредствено до входа на зала „Добротица". Последователно в четирите дни ще се представят музикантите от оркестрите „Мелодия", „Траяна", „Добруджански авлиги" и „Извор". Целта е изложението да има не само панаирен, но и културен облик.


Идеята за съпътстващата културна програма е на „Добрички панаир" и радио „Добруджа". За реализацията й през тази година спомагат благодетели от цяла Добруджа - хотел „Отдих", гр. Каварна, „Елит - 61 Иван Иванов", гр. Ген. Тошево, ЕТ „Тошко Георгиев - Тера" с. Карапелит, ЕТ „Ренесанс Кирил Жендов" с. Крушари.


Идеята на ръководството на „Добрички панаир" е културната програма да се превърне в традиция и всяка година пред изложители и посетители да се представят изявени добруджански изпълнители.

Фондация „Искам бебе" и „Добрички панаир" АД стартират съвместна кампания „Зрънце живот"
На 30 август 2011 г, със старта на международното специализирано изложение ще бъде открита и пътуващата фотоизложба на деца, заченати ин витро, „Ангели с мисия".

 

Дарителска кампания за изграждане на паметник на ген. Иван Колев
На централната алея до информацията на „Добрички панаир" /срещу централен вход/, ще бъде поставена каса за дарения за Сдружение с нестопанска цел „Изграждане в град Добрич на паметник на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 година". Дейността на сдружението е насочена към осъществяване идеята за изграждане паметник на генерала-герой в град Добрич. Изпълнението на идейния проект и скулптурната фигура са възложени на проф. Крум Дамянов.


С построяването на паметник на славния генерал Иван Колев, „бащата на българската конница" и голям български пълководец, ще се увековечи саможертвата на българската армия, на хилядите знайни и незнайни войни, дали живота си за освобождението на цяла Добруджа. Затова от СНЦ „Изграждане в град Добрич на паметник на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 година" призовават: Нека всеки участва с лично дарение, като патриотичен жест на достоен потомък и родолюбец!

 

© 2011 Трактор.БГ