Панайота Вангелова, Сатнет на AGRI SUMMIT 2024: Трактор по мярка

Панайота Вангелова, Сатнет на AGRI SUMMIT 2024: Трактор по мярка

Изборът на трактор е изключително важно решение за всяко стопанството. 

 

На пазара има огромно разнообразие от селскостопанска техника, но какво трябва да знаят фермерите когато избират трактор.  Повече за това разказа Панайота Вангелова, R&D мениджър в Сатнет по време на форума AGRI SUMMIT 2024 „Семената на успеха”, организиран от Forbes България и Агри.БГ. 

 

„В зависимост колко бързо искат да се извършват процесите, може да се насочи към определен мощности на трактора“, каза Вангелова в разговор с Иван Тенчев, основател на Club S1. 

 

“Препоръчваме на крайния клиент да вземе възможно най-малката мощност, която ще му върши работа за да намали разходите си, да има по-голяма икономичност”, добави тя. 

 


  
Сатнет продава земеделска техника от повече от 30 години и е лидер в малогабаритните, компактни и среден клас нови и употребявани трактори. Компанията е официален вносител на престижната марка корейски трактори LS. 

 

Вангелова обръща внимание на друг важен аспект – комфорта. 

 

Тракторът е работното място на фермера. Когато едно работно място е некомфортно, това довежда до умора, което пък намаля продуктивността и може в крайни случаи да доведе до инциденти”, каза тя.

 

Качеството на един трактор не се определя от цената, тъй като може да е афектирана от имиджа на скъп бранд, от нивото на сервис и дилърската мрежа. За това е много важно да се гледа повече за наличие на професионален сервиз и доверен дистрибутор, който може да си погрижи за трактора, когато се наложи, допълни Вангелова.