Papadopoulos показа високоефективни технологии за всички видове почвообработка

Papadopoulos показа високоефективни технологии за всички видове почвообработка

Гръцкия производител на земеделска техника - Papadopoulos, показа високоефективни технологии за всички видове почвообработка по време на изложението Агритехника 2011 в Хановер.

 

Новата дискова брана Discoplus RT 500 е нашия най-продаван продукт, заяви пред Трактор.БГ Ставрос Тассоглоу мениджър продажби в Papadopoulos.

 

Диаметърът на дисковете при тази прикачна брана е 560 мм. Тя е с изключително здраво шаси с хидравлично сгъване, като е оборудвана с 2 броя големи задни гуми, както и спираловиден валяк. Тази брана намира изключително добре приложение в България и Румъния, предвид почвените особенности на големите площи.

 

Тази дискова брана е подходяща и за трактори с по-малка мощност, а също е подходяща за теглене по пътната мрежа. Голямо предимство на тази дискова брана е, че може да работи при високи работни скорости, което спестява разходи за гориво, както и време.

 

На Агритехника, Пападопулос представи и най-големия си продълбочител RY 7. Той е със 7 работни органа с реверсивни точки. Оборудван е с двойно притъпкващ валяк, а поддръжката му е изключително лесна.

 

„Този продълбочител е най-добрата алтернатива на орането с плуг и ние имаме доста такива продадени в България. Той изисква по-малко мощност на трактора и качествено аерира почват с въздух, като запазва влагата за по-дълго време.

Продълбочителя е оборудван със светещи стопове и големи светлоотразители за безопасен транспорт на пътя.

Работата на двойния валяк отзад се управлява хидравлично от кабината на трактора. Освен че аерира, той също така подравнява качествено обработената почва.


Papadooulos представи и своята голяма прикачна „X"образна дискова брана DFXS 36 , която е с пълен хидравличен контрол. Тази дискова брана е с транспортна ширина едва 2,8 метра, агрегатира се към трактори с мощност 160-180 к.с.

 

Браната е оборудвана с притъпкващ спираловиден валяк, който също е с хидравлично сгъване. Той осигурява доброто подравняване на почвата и нейното качествено уплътняване така че влагата да се запази в почвата. Валяке е опция и може да бъде добавен към браната по всяко време.


Друг акцент беше и 6 метровия култиватор за слята повърхност Papadopoulos KSYR 600, който също е с хидравлично сгъване. Новост тук е метална назъбена рама в предната част, която разрушава големите буци пръст и може да бъде регулирана по височина.

 

Повече за продуктите на Papadopoulos можете да научите от официалния вносител за България - фирма Ником-М, Велико Търново.