Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Пет компании представят нови модели трактори над 150 к. с.

Пет компании представят нови модели трактори над 150 к. с.

Трактор Magnum, Case IH

Пет от компаниите, производители на селскостопанска техника – Case IH, John Deere и New Holland, JCB и Buhler (Versаtile) са с нови модели трактори за новата 2011 г. За следващата година Case IH, John Deere и New Holland пуснаха нови серии с мощност над 150 к.с., а JCB и Versatile представиха нови, по-мощни модели към някои от вече съществуващите серии.

Земеделските производители стават все по-крупни, обработват по-големи площи земеделска земя и с това без съмнение идва необходимостта от повече мощност. Фермерите имат изисквания по отношение на хидравличната система, капацитета на товароподемност и множество други характеристики, които правят машините по-ефективни.Новите модели трактори, които компаниите предлагат на пазара, съвсем ще вдигнат летвата по мощност, производителност и комфорт.

Case IH представи ново поколение трактори – серията Magnum. Тя включва девет модела с мощност на ВОМ от 150 до 280 к.с. Двигателите при серията Magnum са разработени от FPT (Fiat Power Technologies). Това са 6.7 или 8.7 литрови двигатели, в зависимост от модела, които отговарят на стандартите от Tier 4i за отработване на вредните газове. Технологията, която използват е познатата селективна каталитична редукция. Компанията Case IH твърди, че посредством тази технология експлоатационните разходи намаляват с до 10%, тъй като се увеличава ефективността на горивото, а също така се удължава интервала за сервизно обслужване – на всеки 600 моточаса.

Новите двигатели, с които са оборудвани Magnum, доставят до 14 % повече номинална мощност. С 35 к.с. се увеличава мощността, задвижваща силоотводния вал, хидравликата и представянето на трактора на пътя.

Трансмията при тракторите Magnum е известна като Diesel Saver Automatic Productivity Manager. Тя наподобява трансмисията на предишната линия трактори като предоставя най-доброто съотношение мощност/обороти за постигането на максимална ефективност.

MultiControl подлакътникът предоставя истинско удобство за оператора, съсредоточвайки основните функции по управлението на машината. За първи път кабината е с независимо окачване. Радиусът на завиване е малко над 4.88 м – най-тесния, познат до момента. Същото се отнася и за капацитета на хидравличната помпа  - 282 л/мин.

С нова серия е и компанията New Holland. Новата серия Т8 напълно измества представената през 2007 г. серия Т8000. Отличаващото тук е дължината на колесната ос, която осигурява необходимата стабилност на полето и възможност за поддържане на висока скорост при предвижване на пътя. Предната навесна система и ВОМ са структурно свързани с рамата на трактора. Това улеснява стопаните при извършването на определени дейности.

Петте нови модели на New Holland са с максимална мощност от 273 до 389 в зависимост от модела. Двигателят е 9 литров, също произведен от FPT и отново отговарящ на Tier 4i. Новите модели на New Holland, също както Magnum на Case IH, използват технологията на селективната каталитична редукция и същевременно намаляват разхода на гориво.

Системата Engine Power Management, преди достъпна само при моделите Т6000 и Т7000, вече е част от стандартното оборудване и осигурява допълнителна мощност от 50 к.с. за нуждите на ВОМ, хидравлична система и пр.

В кабината новият Sidewinder II обезпечава контрола на пет функции. Touchscreen мониторът IntelliView IV осигурява лесното управление на трактора и прикачния инвентар, както и на системата Autoquidance.

JCB разшири серията Fastac 7000 с модела Fastrac 7270. Двигателят е Cummins, 6.7 л., с 6 цилиндъра. Максималната мощност на модела е 270 к.с. Всички модели от серията са с окачване, което осигурява добре сцепление на пътя и скоростта достига до близо 70 км/ч.

Кабината е комфортна, също оборудвана с touchscreen монитор за управление.

John Deere обнови серията 8R/8RT, пуснати на пазара за първи път миналата година. Новото при тези трактори са двигателите, отговарящи на Tier 4i, както и някои нови високотехнологични характеристики.

8R/8RT се състоят от шест колесни и три верижни модели. Мощността варира от 235 до 360 к.с. – с 10-15 к.с. повече от мощността на миналогодишните модели. Всички трактори са с новия двигател PowerTech PSX 9.0. Но тук John Deere използва технологията на рециркулация на отработените газове EGR, в комбинация с филтър за твърдите частици DPF, който се самопочиства без да е необходима допълнителна течност. Моделите са с IVT трансмисия, която автоматично избира най-добрия режим на предаване, като по този начин се пести и гориво.

Управлението е Active Command – подобрява безопасността при управление и осигурява допълнително удобство за оператора. Друга полезна функция при новите модели трактори John Deere е touchscreen дисплея GreenStar 3 (GS3). John Deere предоставя разбира се телематични продукти – възможности за проследяване на трактора, дистанционна диагностика, безжичен пренос на данни. Тракторите 8R/8RT са ISObus съвместими.

Тази година Buhler също разшири серията си трактори висок клас с един модел – Versatile 305. Тракторът е мощност 305 к.с. Оборудван е с двигател Cummins QSC. 8.3 л. трансмисията е 16 степенна, същата използвана при модели Versatile 250 и 280. Но при новия модел се крие допълнителна мощност от 25 к.с.

Versatile 305 е с две степени на скоростта на ВОМ, което го прави наистина универсален за работа. Допълнителното оборудване включва избора на  хидравличната ситема HydraFlow Plus, а при нощна работа HID фарове.

Кабината е същата както при моделите 250 и 280. Тракторът е 2 годишна пълна гаранция или 3 години гаранция на двигателя, за който Buhler твърди, че е най-добрия.

 

© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug