Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Пивотните системи Valley вече се управляват дистанционно (ВИДЕО)

Пивотните системи Valley вече се управляват дистанционно (ВИДЕО)

Фирма Valmont Irrigation чрез своята марка поливни системи Valley представи иновациите и тенденциите в напояването за 2016 г. пред екип на Трактор.БГ. по покана на официалния дилър - фирма НИК. Инвестициите в напояване се очаква да бъдат много атрактивни през 2016 г., когато се очаква прием на проекти за напояване по инвестиционната мярка 4.1. на Програмата за развитие на селските райони.

Valley е марката, с която за пръв път е започнало производството на механизирани напоителни системи в света през 1946 година. “Всеки един компонент, който в момента се използва от наши конкуренти, за първи път, е бил направен от нашата компания. Ние сме първата асоциация на фермерите, когато става въпрос за напояване и с гордост можем да кажем, че притежаваме около 50% пазарен дял в световен мащаб по отношение на напоителните системи”, каза Владимир Харминк, Регионален директор за Европа.


 

Предвид богатия опит на компанията в разработването и проектирането на напоителни системи, днес Valley могат да се похвалят с голям набор от избор на продукти. В България се предлага цялата гама пивотни системи с марката Valley.

 

Прецизните технологии все повече навлизат и в напояването, като Valley успешно интегрира иновативно управление на пивотните си ситеми чрез AgSense и Valley TrackNET™. Тези иновативни продукти дават възможност на земеделците дистанционно да управляват пивотите през интернет, мобилен телефон, смартфон или таблет.

 

За плановете за развитие на компанията попитахме Владимир Хармник: “Нашата цел на този етап е да се развиваме успешно в цяла Европа, тъй като компанията е базирана в САЩ и там сме успели да достигнем максимума на пазарен дял. Сега искаме да приложим утвърдения модел на качество и в държавите членки на ЕС. Напоителните системи са една прекрасна инвестиция що се отнася до България. Сега е изключително подходящ момент за инвестиции в напояване заради субсидирането от ЕС.”

 

Безспорен факт при напояването е, че то не само повишава добива, но също така и се възвръща многократно инвестицията, каза Владимир Харминк: "Инвестициите в напояване се възвръщат в различен срок, който зависи от отглежданите културите. Нашият опит показва, че за култури като царевица и соя, инвестицията в системи за напояване се възвръща между третата и петата година; за зеленчуци – още след първата година. И трябва да отбележим, че тази инвестиция продължава в рамките на 30 години.”

 

Официален дилър за България на напоителните системи с марката Valley е фирма НИК.

 

“Много съм доволен от съвместното ни партньорство с фирма НИК. Те са изключителни млади хора, с голям професионализъм и потенциал, познават в детайли техническите параметри на всяка система и е удоволствие да се работи с тях. Надявам се в бъдеще да развиваме успешно партньорството си", коментира Владимир Харминк.

 

Повече информация за всички продукти за напояване Valley може да получите от фирма НИК на телефон 02/ 9744 333;

office@nik.bg

www.nik.bg

 

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug