Пивотните системи Valley вече се управляват дистанционно (ВИДЕО)

Пивотните системи Valley вече се управляват дистанционно (ВИДЕО)

Фирма Valmont Irrigation чрез своята марка поливни системи Valley представи иновациите и тенденциите в напояването за 2016 г. пред екип на Трактор.БГ. по покана на официалния дилър - фирма НИК. Инвестициите в напояване се очаква да бъдат много атрактивни през 2016 г., когато се очаква прием на проекти за напояване по инвестиционната мярка 4.1. на Програмата за развитие на селските райони.

Valley е марката, с която за пръв път е започнало производството на механизирани напоителни системи в света през 1946 година. “Всеки един компонент, който в момента се използва от наши конкуренти, за първи път, е бил направен от нашата компания. Ние сме първата асоциация на фермерите, когато става въпрос за напояване и с гордост можем да кажем, че притежаваме около 50% пазарен дял в световен мащаб по отношение на напоителните системи”, каза Владимир Харминк, Регионален директор за Европа.


 

Предвид богатия опит на компанията в разработването и проектирането на напоителни системи, днес Valley могат да се похвалят с голям набор от избор на продукти. В България се предлага цялата гама пивотни системи с марката Valley.

 

Прецизните технологии все повече навлизат и в напояването, като Valley успешно интегрира иновативно управление на пивотните си ситеми чрез AgSense и Valley TrackNET™. Тези иновативни продукти дават възможност на земеделците дистанционно да управляват пивотите през интернет, мобилен телефон, смартфон или таблет.

 

За плановете за развитие на компанията попитахме Владимир Хармник: “Нашата цел на този етап е да се развиваме успешно в цяла Европа, тъй като компанията е базирана в САЩ и там сме успели да достигнем максимума на пазарен дял. Сега искаме да приложим утвърдения модел на качество и в държавите членки на ЕС. Напоителните системи са една прекрасна инвестиция що се отнася до България. Сега е изключително подходящ момент за инвестиции в напояване заради субсидирането от ЕС.”

 

Безспорен факт при напояването е, че то не само повишава добива, но също така и се възвръща многократно инвестицията, каза Владимир Харминк: "Инвестициите в напояване се възвръщат в различен срок, който зависи от отглежданите културите. Нашият опит показва, че за култури като царевица и соя, инвестицията в системи за напояване се възвръща между третата и петата година; за зеленчуци – още след първата година. И трябва да отбележим, че тази инвестиция продължава в рамките на 30 години.”

 

Официален дилър за България на напоителните системи с марката Valley е фирма НИК.

 

“Много съм доволен от съвместното ни партньорство с фирма НИК. Те са изключителни млади хора, с голям професионализъм и потенциал, познават в детайли техническите параметри на всяка система и е удоволствие да се работи с тях. Надявам се в бъдеще да развиваме успешно партньорството си", коментира Владимир Харминк.

 

Повече информация за всички продукти за напояване Valley може да получите от фирма НИК на телефон 02/ 9744 333;

[email protected]

www.nik.bg

 

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!