Почвообработка специално за български условия от Раломекс

Какво представи българската фирма на БАТА АГРО 2018?

  • 1280
  • 0
  • Новини
Почвообработка специално за български условия от Раломекс
„Раломекс“ участва в изложението БАТА АГРО в Стара Загора още от времето, когато експото имаше друго име – Зара Агро. 
„Традиционно на всяко изложение, на всеки панаир, участваме с нови изделия или със съществени подобрения на произвежданите. Премиера тази година е петкорпусен, обръщателен плуг с пружинна, автоматична защита на плужния корпус“, разказа  главният инженер на компанията Рашид Узунов. 
 
Самият предпазител е автоматичен, пружинен тип, който прави машината изключително удобна и лесна за експлоатация, а съответно и ниски бъдещи разходи за поддържане на самата машина.  Разликата от нейните западни аналози е това, че пружинният предпазител при нас не действа на натиск, а действа на опън. Това е конструктивно решение, което е малко по-подходящо за нашите условия както на експлоатация, така и за поддръжка на самата машина. 
 
 
„Друг наш продукт, който има премиера на изложението, това е продълбочителят или т.нар. разрохвачи за дълбоко разрохване, с работна ширина 3,8 м. Като новото при него също е пружинният предпазител. Т.е. когато работният органи срещне препятствие дълбоко в земята, автоматично се задейства пружинният предпазител, работният орган прескача самото препятствие и пружината го връща автоматично в работно положение“,  разказа инж. Узунов. 
 
Акцент също така са и новите продукти „Раломекс“ в сферата на растителната защита. 
 
 
„За първи път показваме на нашите земеделски стопани вентилаторна пръскачка. Конкретната пръскачка на панаира е с 1000 л обем. Тя е изключително подходяща за земеделски производители с трактори от типа на 40 – 50 к.с. мощност и овощни градини от порядъка на 150 – 200 дка. 
 
Най-новият ни продукт в тази сфера е торова уредба за течно торовнасяне – за внасяне на течен азотен тор, т.нар. UAN.  Уредбата може да се монтира на всеки един окопен култиватор и се получава една машина както за окопаване, така  и за подхранване с азотни торове“, обясни инж. Рашид Узунов. 
 
Характерното за тази машина е, че тя е произведена с компоненти на водещи италиански фирми и със здравината на българската конструкции, се получава агрегат, който дава изключително голяма експлоатационна надеждност на самата машина. 
 
„Всички наши продукти, които представяме имат подобрения в своите конструкции. Представяме плуг с т.нар. черасо на плужното тяло. Това помага изключително за по-правилното подрязване на браздата и получаване на еднаква бразда по цялата работна ширина на плуга. Показваме една машина, чиято премиера беше на изложението в Пловдив. Това е т.нар. стърнищен култиватор  с 3 м работна ширина“, посочи инж. Узунов.
 
Това е първата машина, произведена в България от български производители от този тип. Тя спада към машини за все по-разпространената безоранна технология или с минимум обработки. 
 
Всичко е съобразено специално за нашите агротехнически и климатични условия. 
Премиера на изложението в Стара Загора тази година е и най-големият обръщателен плуг, произвеждан някога в България. 
 
 
„Това е 9-корпусен обръщателен плуг, като по-големият му модел е с 10 корпуса. Това е изделие, което досега се предлагаше само от вносители в България на такава земеделска техника. Конструкцията му е наша. Тя не е взаимствана от никого. Практика във фирмата ни е сами да конструираме земеделските машини. Имаме изключително силен конструктивен отдел, в който работят шестима инженера и развиват нашите продукти. Плугът е подходящ за трактори с мощност над 350 к.с.“, посочи инж. Узунов и добави:
„Всички наши машини – произведени от нас, са с двугодишна гаранция. Т.е. това е гаранция, която ние наистина даваме, че машината няма да има никакви проблеми“. 
 
„Раломекс“ поддържа 24-часов сервиз. При възникване на проблем с машина, реакцията е в рамките на работния ден
„А когато трябва да отстраним рекламация – в рамките на 24 часа. Сервизното и след гаранционното ни обслужване са подсигурени. Спазваме стандартите да поддържаме машини 10 години след тяхното пускане на пазара.  
 
 
През годината направихме ремонт на плуг, които е произведен през 1978 г. в нашата фирма. Така че нашите стопани могат да бъдат на 100 процента сигурни, че ние можем да поддържаме наши машини, произведени преди много години. Също така предлагаме на нашите земеделски производители услугата  buyback – връщайки стара машина, ние правим оценка и изкупуваме и съответно предлагаме нова машина на съответния земеделски производител“, допълни инж. Узунов. 
 
Още за продуктите на Раломекс може да научите на +359 889 38 55 23 и +359 887 22 96 02, както и на ralomex.com 
Добави коментар