Подобрени версии на тракторите Landini Rex излизат на пазара през 2010 година

Подобрени версии на тракторите Landini Rex излизат на пазара през 2010 година

Landini разработи подобрени версии на тракторите от серията Rex, предназначени за работа в трайните насаждения. Моделът F e подходящ за широкоредови лозя и тесноредови овощни градини, GE e малко по-широк, но по-нисък и GT, който е подходящ за широкоредови овощни насаждения и полска работа идват през 2010 с редица подобрения.

Мощностите, в които се предлагат тракторите са 74 к.с., 81 к.с., 92 к.с. От тази година обаче на пазара излиза и Rex 110 с мощност 102 к.с. на мястото на Rex 105 (99 к.с.). Тракторът е с 4-тактов двигател Perkins, който позволява по-голям въртящ момент.

Rex F има по-здрава предна ос, както и подобрена навесна система. Леки промени също така са направени и по триточковата навесна система и ВОМ-ът, но останалите характеристики на трактора остават непроменени.

Трансмисията на Rex има избор между синхронизирана 15-скоростна кутия и 30-скоростна версия със сплитер и разбира се – powershuttle. Механичната версия сега има електро-хидравлично свързване с ВОМ-а, обяснява Емон Холден (Eamon Holden) от Landini. Това позволява полагането на по-малко усилие при натискането на педала за съединителя.

Повече за тракторите Rex можете да научите от фирма Оптиком – изключителен представител на Landini за България.