Подобрени версии на тракторите Landini Rex излизат на пазара през 2010 година

  • 10.01.2021 20:05
  • 814
  • 0
  • Новини
Подобрени версии на тракторите Landini Rex излизат на пазара през 2010 година

Landini разработи подобрени версии на тракторите от серията Rex, предназначени за работа в трайните насаждения. Моделът F e подходящ за широкоредови лозя и тесноредови овощни градини, GE e малко по-широк, но по-нисък и GT, който е подходящ за широкоредови овощни насаждения и полска работа идват през 2010 с редица подобрения.

Мощностите, в които се предлагат тракторите са 74 к.с., 81 к.с., 92 к.с. От тази година обаче на пазара излиза и Rex 110 с мощност 102 к.с. на мястото на Rex 105 (99 к.с.). Тракторът е с 4-тактов двигател Perkins, който позволява по-голям въртящ момент.

Rex F има по-здрава предна ос, както и подобрена навесна система. Леки промени също така са направени и по триточковата навесна система и ВОМ-ът, но останалите характеристики на трактора остават непроменени.

Трансмисията на Rex има избор между синхронизирана 15-скоростна кутия и 30-скоростна версия със сплитер и разбира се – powershuttle. Механичната версия сега има електро-хидравлично свързване с ВОМ-а, обяснява Емон Холден (Eamon Holden) от Landini. Това позволява полагането на по-малко усилие при натискането на педала за съединителя.

Повече за тракторите Rex можете да научите от фирма Оптиком – изключителен представител на Landini за България.