Полеви демонстрации на Zetor, UNIA и Agrisem събра фермери от Северна България (ВИДЕО)

Полеви демонстрации на Zetor, UNIA и Agrisem събра фермери от Северна България (ВИДЕО)

Фирма Стойчеви ООД  организира полеви демонстрации на почвообработваща техника UNIA, Agrisem и трактори Zetor за земеделски производители от Северна България. Фермерите имаха възможност да се уверят в качествата на машините, предлагани на българския пазар от Стойчеви ООД, а заедно с това и да направят тест драйв.

 

 

Акцент на полевите презентации беше тракторът Zetor Forterra HD, който официално беше представен в България през есента на миналата година и вече е изключително търсен и разпознаваем от средните стопанства в България. Той е в средния мощностен клас със 150 к.с. и е универсален помощник във фермата.

 

 

При този модел Zetor за пръв път внедряват съвременни електронни гориво-нагнетателни помпи, с което се постига доста повишаване на мощността, на въртящия момент, на работоспособността като цяло на трактора. Zetor ForterraHD има съвсем нови трансмисии, разработени за самия трактор - те са усилени с усилена трансмисия с усилен заден мост, съвсем нова навесна система, която е вече категория 3, така че тракторът може да се справи изключително добре с тежки навесни инвентари.

 

 

Заедно с усилената трансмисия и усиления заден мост, от Zetor са помислили и за еконормите на двигателите, като двигателят е 4 цилиндров, собствено производство на Zetor. Той не е революция, а е всъщност еволюция на една доста голяма крачка напред при двигателите на Zetor. В него са променени много неща с цел той да отговаря на новите екологични изисквания, които ще влязат в сила след 1-ви януари 2016г. Така че той е разработен с една идея за бъдещето. Най-същественото, което го отличава от предшественика му е че е изключително икономичен в сравнение с него.

 

Друг акцент на полевата презентация бяха прикачните инвентари с марката UNIA, особено към ролонната балопреса, която показа завидна бързина и качество на полето.

 

Unia предлагат най-различни ролонни преси с камери, оформени изцяло с валяци, с вериги или с ремъци. Гамата включва и преси с променлив капацитет на камерата, включително и комбинирани, които могат и да фолират балите, така че Unia покриват абсолютно пълната гама от всевъзможни варианти на ролонни преси.

 

 

Показаната по време на демонстрацията най-малкапреса е и най-интересната за масовия Български земеделец, защото всъщност стопанствата не произвеждат голямо количество бали и за тях е по-важнобалите да са сравнително малки, сравнително леки, за да могат лесно да бъдат манипулирани с малки челни товарачи, което ги прави и лесни за транспорт и съхранение.

 

Интерес на присъстващите фермери на полевата презентация на Стойчеви ООД предизвика и новиятплуг, който Unia представиха за пръв път заедно с фирмата в България. Това е моделът XM, който е изцяло с нова конструкция и е разработен специално за работа в държави като България, където почвите лесно се засушават и съответно после е трудно да бъдат изоравани.

 

 

Петър Русинов, продуктов мениджър Стойчеви ООД разкриха и какви новости са приготвили за предстоящото изложение БАТА АГРО Есен 2015:

 

 „На Бата Агро предстои световната премиера на Zetor Crystal. За пръв път ще бъде представен в света. Излезе новина, че Zetor се завръща в 6 цилиндровия диапазон с по-големи мощности. Продължава една традиция, която беше факт до може би 2002 година. От тогава Zetor престанаха да работят с 6 цилиндрови мотори, заложиха на по-малките мощностни диапазони, сега предстои завръщането което ще се случи на предстоящата дата.“

 

Повече подробности за всички машини с марката Unia и Zetor може да получите от фирма Стойчеви - www.stoychevi.com

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!