Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Политици подкараха трактори...но за кратко

Политици подкараха трактори...но за кратко

Вицепремиерът и министър на образованието Даниел Вълчев показа завидни умения в управлението на нестандартен учебен трактор, изработен от ученици от добричката Професионална гимназия по аграрно стопанство. 

Вълчев бе гост на учебното заведение в Добрич и даде старт на състезание между гимназисти по извършване на качествена предсеитбена оран. 

Вицепремиерът не само подкара тракторчето на терена на учебната база, но и направи слалом между няколко жалона. 

Преди това Вълчев разгледа музея на добричкото учебно заведение, в който е изложена стара земеделска техника. Министърът бе силно впечатлен от конски плугове отпреди 100 години, вършачка, парен локомобил и трактори, които са се използвали в земеделието в началото и средата на миналия век. Добричкият музей е единствената подобна сбирка в страната.

Кметът на Добрич Детелина Николова, която придружаваше госта, също подкара трактор. Тя се качи на обикновена колесна машина ТК-80.

 

Виж снимки на антични селскостопански машини

Коментари
pacho casa
на 10.12.2010 17:46:28
chista UMA CVX
jony
на 10.12.2010 18:38:29
Stiga s tova dosadno VARIO [:hammer:]
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug