Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Поскъпва японската земеделска техника

Поскъпва японската земеделска техника

снимка: www.tractor.bg

В Европа започна осезаемо поскъпване на японската земеделска техника. Причината е в силният ръст на японската йена през последните 3 седмици, както и поскъпването на металите в Япония.

Поскъпването се отнася най-вече до няколко големи световни компании производители на трактори, сред които Kubota, Iseki, Yanmar и Shibaura. Последните са силно представени в целия Европейски съюз. Поскъпването ще бъде в рамките на 10-12%, което най-вероятно ще се отрази и на обема на продажбите коментират дилърите в Германия, Англия и др. страни.

От изброените японски марки, у  нас се внасят единствено нови трактори Kubota и то съвсем от скоро, но цените им са сравнително високи и когато става въпрос за японски трактори родните фермери предпочитат покупката на употребявани такива. При тях обаче също се очаква повишение на цените, заради по-високата йена (JPY). Експерти прогнозират в следващите 20 дни йената да продължи да се покачва устойчиво, заради слабият стерлинг, силният долар и продължаващото падане на цените на петрола.


вижте сравнителна таблица с цени на всички марки трактори, продавани в Европа - Април 2008

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug