Последни модели комбайни ще бъдат показани на Национална руска изложба в София

Последни модели комбайни ще бъдат показани на Национална руска изложба в София

От 8 до 12 октомври 2008 г. в Интер Експо & Kонгресен Център - София ще се състои Национална изложба на Русия. Събитието се организира в рамките на мероприятия, провеждани във връзка с Годината на Русия в България и има за цел да представи икономическите и хуманитарните аспекти на сътрудничество на двете държави и двата народа. Организатор на изложбата е Министерство на промишлеността и търговията на Руската Федерация.


Един от тематичните раздели на руската национална изложба е селскостопанското машиностроене. Централно място в този раздел заема компанията Ростселмаш. Съвместно със своя дилър за България – фирма Бултрекс, руският производител ще представи зърноприбиращите комбайни
ACROS 540 и VECTOR 420.


ACROS 5
40 е проектиран като нов лидер при зърноприбиращите машини от 5-ти клас. Той е с 10% по-производителен от своя предшественик и осигурява по-ниска себестойност на тон прибрано зърно. За пръв път мощната машина беше представена в България на миналогодишното селскостопанско изложение в Добрич, а през тази година вече са продадени около 30 комбайна от тази марка.


VECTOR
420е зърнокомбайн от 4 клас. Заради техническите си характеристики е изключително ефективен в райони със сложен агрофон и средно ниво на добивите. Благодарение на заложените в новия модел конструктурски решения, VECTORуверено работи на полета с неравни и силно наклонени терени, с висока влажност, при полегнали и заплевелени посеви.


Руската селскостопанска техника е добре позната на българските производители. За последните 5 години чрез фирма “Бултрекс” у нас са продадени над 200 комбайна.