Pöttinger показа новите си сеялки и дискови брани на Агритехника 2017

Pöttinger показа новите си сеялки и дискови брани на Агритехника 2017
Австрийският концерн Pöttinger, чийто официален представител в България е Булагро Машини АД, представи новите си продукти на най-голямото изложение за селскостопанска техника „Агритехника“, провеждано в германския град Хановер. 
 
„Както винаги на всяко изложение „Агритехника“ Pöttinger се представя с по-добър и по-добър щанд като площ и като оформление. И второ, което е най-важното, съдържанието на този щанд естествено включва в себе си няколко новости“, каза Митко Желязков, търговски директор на Булагро Машини АД.  
 
Новостите, които касаят българския пазар, са свързани най-вече с почвообработката. Една от тях е в линията на дисковите брани. До момента те бяха произвеждани до 6 метра работна широчина. 
 
 
„Зад мен виждате тази красавица – дискова брана, която вече е с 10 метра работна широчина. Пуска се в производство и с 8 метра работна широчина. Която е една нова гама и покрива нуждите на фермерите, които са с особено по-големи мощности трактори, се нуждаят и от по-големи дискови брани в сравнение с 6 метра“, отбеляза Желязков. 
 
Другата новост от австрийската компания касае мулчиращите сеялки, с които Pöttinger е много добре позната в България. 
„Нашите сеялки имат голям успех в България. И точно в този сегмент сега имаме два нови модела – 8 и 10-метрови сеялки, които са разработени именно за големи ниви. В зависимост от състоянието и вида на почвата, можем да сменяме скоростта на сеялката и така може да се сее равномерно“, каза от своя страна инж. Манфред Холер, директор продажби за Източна Европа в Pöttinger. 
 
„Сеялките са комбинирани с подаване на тор или без. Това, естествено, е като опция по желание на клиента. Дори вече за един от двата варианта имаме и потенциален интерес и запитване от клиент, който беше тук на изложението „Агритехника““, добави Митко Желязков. 
 
Общо четири сребърни медала получи Pöttinger тази година на изложението в Хановер. Единият от тях е за системата за поддръжка чрез камера за подготовка на семенното легло, която измерва грапавостта на почвената повърхност, използвайки снимки в реално време от стерео камера, монтирана между роторната брана и сеялката. Приложението ISOBUS Клас III регулира силоотводния вал и скоростта на движение на трактора, базирайки се на записаните стойности за грапавост на повърхността. Така устройството автоматично контролира трактора, за да се адаптира към променящите се почвени условия. 
 
 
Част от тези новости, създадени от Pöttinger, ще бъдат показани от Булагро Машини АД и на изложението БАТА АГРО 2018, допълни Желязков.
 
„Работим заедно с Булагро вече 15 години. Много сме щастливи да имаме партньор, който не само предлага нашите продукти, но и извършва следпродажбен сервиз, така че ние имаме възможност да доставяме резервни части, с които да се обслужват машините“, отбеляза инж. Манфред Холер. 
 
За българския фермер е важно да бъде конкурентен и ако иска да бъде в крак с времето, той трябва да се запознава с новостите, каза от своя страна изпълнителният директор на Булагро Груп Христофор Бунарджиев. Именно заради това Булагро има своя традиция да събере свои клиенти, приятели и партньори, за да им даде възможност да се докоснат до новостите в световните премиери на селскостопански машини.
 
 
„Считам, че е много важно да се инвестира в знания. Като в този случай при нас това го правим под формата на едно пътуване, в рамките на три дни, в които двата дни нашите клиенти са плътно на изложението. Наистина е много уморително. Искам да кажа, че един кръг на изложението вчера го мерихме с GPS система и беше почти 18 км.
 
Така че, който иска да види всичко на „Агритехника“ освен всичко останало, трябва да бъде и добър маратонец. Да е подготвен за тези 18 км. Но удоволствието, разбира се, е в края на деня, когато, да, вярно уморен, след приятната умора и немската бира, човек наистина да си помисли „Къде съм аз и къде е светът сега, в края на 2017 г.?““, каза Христофор Бунарджиев.  
 
Повече информация за продуктите на Pöttinger, както и за цялото портфолио на Булагро Машини АД и Булагро АД, може да получите на сайта bulagro.bg
Добави коментар